Aşk Sancısı
Daimi Üye
Baton Kekli Pasta
Malzemeler :
3 paket Ülker kakaolu baton kek
2 paket sade krem şanti (tarifine göre hazırlanmış)
1 paket muzlu kremole (2 su bardağı süt ile hazırlanmış)
3 paket eti burçak bisküvi (veya herhangi bir bisküvi.fındıklı,çikolatalı vs.)
2 adet muz
1 su bardağı damla çikolata
Üzeri için: 1 paket cikolata sosu
Yapılışı :
Pastayı yerleştireceğiniz kabı streç filmle kenarlardan taşacak sekilde kaplayın.Baton kekleri ince dilimler halinde doğrayın.Tepsinizin tabanını ve kenarlarını bu keklerle kaplayın.
2 Paket krem şantiyi 2 su bardağı soğuk süt ile hazırlayın.Kremoleyi de 2 su bardağı süt ile haırlayıp iki karışımıda birbirine karıştırın.Kabaca kırılmış bisküvileri ,damla çikolataları ve küp şeklinde doğranmış muzları da ekleyerek iyice karıştırın.(katı bir hal alacak).Karışımı keklerle döşenmiş kalıba boşaltıp üzerini düzeltin.Kalan keklerle de üzerini kapatıp, kenardan sarkan streçle iyice sarın.
En az 1 gece dolapta bekletin.Servis etmeden streçini açıp servis tabağına ters cevirin.Üzerine tarifine göre hazırlanmış ve soğutulmuş çikolata sosunu döküp servis edin.
Afiyet Olsun ...