incitanemtuana
Daimi Üye
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/582163_427248683980832_1613690182_n.jpg
BAYAT EKMEK POGACASI
Malzemeler:
1/2 adet bayat ekmek,
1 su bardağı süt,
200-250 gr beyaz peynir,
2 adet yumurta,
1 avuç kıyılmış dereotu,
1 çay kaşığı karbonat,
Un,
Çörekotu.
Hazırlanışı:
Ekmeğinizi küçük parçalar halinde doğrayın,
Üzerine sütü gezdirip yarım saat buzdolabında bekletin,
1 adet yumurta, peynir ve dereotunu ekleyip yoğurun,
Bir gece dolapta bekletin,
Ertesi sabah 1 çay kaşığı karbonatı ekleyip bir daha yoğurun ve küçük bezeler yapıp düzgünce şekillendirin,
1 adet yumurtayı akıcı bir kıvam alana kadar çırpın,
Bezeleri önce una sonra yumurtaya bulayıp tepsiye dizin,
Üzerlerine çörekotu serpin,
Önceden ısıtılmış fırında 210 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun
ALINTIDIR
BAYAT EKMEK POGACASI
Malzemeler:
1/2 adet bayat ekmek,
1 su bardağı süt,
200-250 gr beyaz peynir,
2 adet yumurta,
1 avuç kıyılmış dereotu,
1 çay kaşığı karbonat,
Un,
Çörekotu.
Hazırlanışı:
Ekmeğinizi küçük parçalar halinde doğrayın,
Üzerine sütü gezdirip yarım saat buzdolabında bekletin,
1 adet yumurta, peynir ve dereotunu ekleyip yoğurun,
Bir gece dolapta bekletin,
Ertesi sabah 1 çay kaşığı karbonatı ekleyip bir daha yoğurun ve küçük bezeler yapıp düzgünce şekillendirin,
1 adet yumurtayı akıcı bir kıvam alana kadar çırpın,
Bezeleri önce una sonra yumurtaya bulayıp tepsiye dizin,
Üzerlerine çörekotu serpin,
Önceden ısıtılmış fırında 210 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun
ALINTIDIR