Bayatlamayan Poğaça

Katılım
15 Şubat 2010
Mesajlar
78
Tepki
183
Puan
33
Yaş
44
Konum
İstanbul
3077558355_04f058d2be.jpg

MALZEMELER
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya ve ya 1 çorba kaşığı kuru maya
tuz, 1 çay kaşığı şeker
1 adet yumurta
un

HAZIRLANIŞI

Yoğurma kabına ılık suyu dökerek içerisinde maya ve şekeri eritin. sıvı yağı, yoğurt, tuz ve alabildiğince un ekleyerek hamuru yoğurun. Hamur kabının kapağını kapatarak kalın bir örtü ile sıcak kalmasını sağlayacak şekilde sarın ve yarım saat ile bir saat arasında dinlendirin. Hamurunuzun mayası geldiğinde dilediğiniz gibi şekil vererek üzerine yumurta sarısı sürün, dilerseniz üzerine susam ekebilir, içerisine peynir koyabilirsiniz
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.520
Puan
113
Konum
Oradan
bu herzaman yaptığımız poğaça tarifi ama bayatlıyor
bayatlamaması için farklı bir malzeme göremedim:dusun:
 

derin deniz

Daimi Üye
Katılım
2 Aralık 2008
Mesajlar
357
Tepki
405
Puan
63
Yaş
68
Konum
istanbul
mayalı hamur ne yazıkkı bayatlıyor annem mayalı hamura bır tane haslanmıs patates koyardı bayatlamasın dıye ben hep unuttugum ıcın hıc denemedım:dusun:
 

başakk

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
1.143
Tepki
671
Puan
113
Konum
izmir
emeğine sağlık.yzın pek vaktim olmuyor yapmaa ama fırsat bulun c deneye bilirim...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst