Bayatlamayan PoğaÇA

iReM

Daimi Üye
Katılım
20 Ekim 2008
Mesajlar
510
Tepki
539
Puan
93
Yaş
35
Konum
KOCAELİ

bayatlamayan.jpg

Bayatlamayan Poğaça Tarifi

Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya ve ya 1 çorba kaşığı kuru maya
tuz, 1 çay kaşığı şeker
1 adet yumurta
un

Hazırlanışı
Yoğurma kabına ılık suyu dökerek içerisinde maya ve şekeri eritin. sıvı yağı, yoğurt, tuz ve alabildiğince un ekleyerek hamuru

yoğurun. Hamur kabının kapağını kapatarak kalın bir örtü ile sıcak kalmasını sağlayacak şekilde sarın ve yarım saat ile bir saat arasında dinlendirin.
Dilediğiniz gibi şekil vererek üzerine yumurta sarısı sürün, dilerseniz üzerine susam ekebilir, içerisine peynir

koyabilirsiniz. Afiyet olsun..

Not: Malzemeleri bu oranları sabit tutarak yarısını ya da iki katını gibi kendiniz çoğaltıp azaltabilirsiniz.

BAYANLAR MUTLAKA DENEYİN.ÇOK LEZZETLİ OLUYOR.....
 

leyla

Daimi Üye
Katılım
13 Temmuz 2008
Mesajlar
972
Tepki
1.292
Puan
93
Konum
izmir
Güzel bir tarif..bayatlamaması çok iyi..gurbet öğrencilerine yapılabilir..teşekkürler canım..
 

ELDA

Daimi Üye
Katılım
13 Temmuz 2008
Mesajlar
3.785
Tepki
4.389
Puan
113
Yaş
48
Konum
izmir
bende deneyecegim bayatlamamasıda çok güzel tabiki
 

tatlıpozan

Daimi Üye
Katılım
19 Ağustos 2008
Mesajlar
2.758
Tepki
3.215
Puan
113
Konum
Tekirdağ
Bu akşam misafirim gelecek hem de 2 aile birden.Bunu denemek için fırsat bekliyordum.Bayatlamyan poğaça ama benimkiler hemen tüketileceği için sorun yok.Trif için teşekkürler.Şimdi bunun yanına birkaç çeşit daha düşünmem lazım.tak başına ikram edemem..:catalbicak:
 

tatlıpozan

Daimi Üye
Katılım
19 Ağustos 2008
Mesajlar
2.758
Tepki
3.215
Puan
113
Konum
Tekirdağ
-alkis-alkis-alkisDenedim ve çok güzel oldu.Paylaşmadan edemedim.Misafirlerim yeni gitti.Tekrar teşekkürler arkadaşım:cak::cak:
 
OP
I

iReM

Daimi Üye
Katılım
20 Ekim 2008
Mesajlar
510
Tepki
539
Puan
93
Yaş
35
Konum
KOCAELİ
önemLi deiL canım benim...afiyet baL şeker oLsun.bende her hafta denerim bunu çok lezzetLi oLuyor.özeLLikLede çayLa çok güzeL gidiyor... :)
 

tatlıpozan

Daimi Üye
Katılım
19 Ağustos 2008
Mesajlar
2.758
Tepki
3.215
Puan
113
Konum
Tekirdağ
Aslında poğaça tam pastane poğaçası gibi oldu.Fırından çıkardıktan sonra yaptığıma inanamadım.Çok özenirdim ben ama bu kadar tutturamamıştım arkadaşım.Çünkü benim yaptıklarımda yoğurt yoktu.Oğlumun yanakları kadar yumuşak oldu walla ailecek çok sevdikTuttum ben bunu ben de artık sürekli yaparım bunlardan-kop-kop
 
OP
I

iReM

Daimi Üye
Katılım
20 Ekim 2008
Mesajlar
510
Tepki
539
Puan
93
Yaş
35
Konum
KOCAELİ
yap canem yap bi günde yapta bizide oturmaya çağır :) 5 çayına gelek sana
 

KRİZANTEM

Aktif Üye
Katılım
12 Temmuz 2008
Mesajlar
219
Tepki
148
Puan
43
Konum
İSTANBUL
ELLERİNE SAĞLIK CANIM.
BEN MERAK ETTİM HAMURU YOĞURDUĞUN GİBİ HEMENMİ YAPIYORSUN YOKSA MAYALANDIRIYORMUSUN??
 
OP
I

iReM

Daimi Üye
Katılım
20 Ekim 2008
Mesajlar
510
Tepki
539
Puan
93
Yaş
35
Konum
KOCAELİ
canım benim sağoLasın yemiş kadar oLdum waLLa :) eLLErine sağLık sen benim yerime yap eşinLen beraber tatLı tatLı ye canım :) bi gün geLir iyi bi arkadaş oLupta tanışırsak geLir yerim tabii ne oLacak ;)
 
Z

zaman geçsin artık

Misafir
bende denicem.benim pogacalarım cok kuru oluyo.yapmıyorum heralde.baklım bide bunu deniyeyim
 

niha55

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2008
Mesajlar
1.307
Tepki
1.156
Puan
113
Yaş
52
Konum
samsun
Bayatlamayan Poğaça Tarifi

Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya ve ya 1 çorba kaşığı kuru maya
tuz, 1 çay kaşığı şeker
1 adet yumurta
un

Hazırlanışı
Yoğurma kabına ılık suyu dökerek içerisinde maya ve şekeri eritin. sıvı yağı, yoğurt, tuz ve alabildiğince un ekleyerek hamuru

yoğurun. Dilediğiniz gibi şekil vererek üzerine yumurta sarısı sürün, dilerseniz üzerine susam ekebilir, içerisine peynir

koyabilirsiniz. Afiyet olsun..

Not: Malzemeleri bu oranları sabit tutarak yarısını ya da iki katını gibi kendiniz çoğaltıp azaltabilirsiniz.

BAYANLAR MUTLAKA DENEYİN.ÇOK LEZZETLİ OLUYOR.....

eşim bayılır pasta böreğe helede oğlum için mükemmel olur bayatlamadığı için yurda giderken yaparım taze taze yer valla sağol canım hafta sonu mutlaka yapıcam
 

ece

Daimi Üye
Katılım
8 Kasım 2008
Mesajlar
474
Tepki
367
Puan
63
Konum
FRANSA
Tarifin icin tesekkurler. Bende uzun suredir guzel bi tarif ariyordum.
Yapmak istiyorum ama ne kadar sure mayalanmasi lazim onu yazmamissin
cevap verirsen sevinirim.Simdiden tesekkurler:gulcicek:
 
OP
I

iReM

Daimi Üye
Katılım
20 Ekim 2008
Mesajlar
510
Tepki
539
Puan
93
Yaş
35
Konum
KOCAELİ
Tarifin icin tesekkurler. Bende uzun suredir guzel bi tarif ariyordum.
Yapmak istiyorum ama ne kadar sure mayalanmasi lazim onu yazmamissin
cevap verirsen sevinirim.Simdiden tesekkurler:gulcicek:

canım yarım saaat 1 saat arası dinlendiriyorsun hamuru ve sonra istediğin şekili verip fırına sürüyorsun.Buarada resminide ekledim bakarsın;)
 

ece

Daimi Üye
Katılım
8 Kasım 2008
Mesajlar
474
Tepki
367
Puan
63
Konum
FRANSA
Dikkat ve inceligin icin teskkurler....
annemede verdim bu tarifi o da yarin deneyecek ben henuz denemedim ama en yakin bir zamanda deneyecegim.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst