Bayram Çikolatası

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.320
Tepki
83.912
Puan
113
Konum
İstanbul
bayram_cikolatasi.jpg


Bayram Çikolatası

Malzemeler: 250 gr. sütlü küvertür çikolata 200 gr. çiğ krema (1 küçük paket) 40 gr. tuzsuz tereyağı içi ve süslemeleri için: kurutulmuş meyve parçaları fındık antep fıstığı file antep fıstığı file badem

Yapılışı: Çikolatayı benmari usulü eritin ve tel çırpıcı ile pürüssüz bir akışkanlığa sahip olana kadar çırpın. Çikolatanın içine kremanın tamamını ekleyin ve çikolatay ile tamamen karışana kadar çırpın. Ocaktan aldığınız karışıma oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin ve yoğun bir kıvam yakalayana kadar çırpın. Karışımdan bir miktar krema sıkma torbasına alın, alüminyum truff kaplarına azar azar paylaştırın. Çikolata döktüğünüz kaplara birer tane fındık, fıstık yada badem koyun ve üzerilerine kabı dolduracak kadar çikolata ekleyin. Çikolata akışkanlığını kaybedip sertleşmeden üzerilerini süsleyin ve buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. İsteğe göre şekerlikte yada kutularda sevis yapın.
Alıntı...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst