"Bayram Tatlilarimiz" Yarisiyor Pamuk Eller Oylamaya Hanimlar

FAVORI BAYRAM TATLINIZI SIZ BELIRLEYIN


  • Kullanılan toplam oy
    35

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
birgün gecikmeli aciyorum anketi
öncelikle yarismaya katilan arkadaslardan özür diliyorum

umdugumdan fazla katilim oldu YASASINNNNN

amac eglenmek
migdemiz doymasada
gözümüzü gönlümüzü doyurmak

el ele birlikte oy kullanarak BIRINCIMIZI belirlemek:panter:

emek verip bu yarismaya özell hazirlanan tüm Hamarat ARKADASLARIMA tesekkürlerimi bir borc biliyorum:huri:

bu yarismalarda hirs yok
kiskanclik yok
cekisme yok

maksat ortada eglenmek
vakit gecirmek
eglenirken yeni yeni tarifler ögrenmek

sonuncu olsak da ucunda ölüm yok
birinci olsakta ucunda büyük bir ödül yok

elbet taclanmak isteriz
ama keyifle zevkle neseyle birlikte olmakta önemli

buarada Hamileler Ve AS erenlerden özür diliyerek

yarismamiza START veriyorum

son oy kullanma günü:26.09.2010

NOT:lütfen kimse kendini yada tanidigini desifre etmesin
aksi taktirde diskualifiye olur

KIME NEDEN OY VERDIGINIZI YAZABILIR
GÜZEL YORUMLARDA BULUNABILIRSINIZ

SIMDIDEN HERKEZE ILGI VE ALAKASI ICIN
TÜM KALBIMLE TSK EDERIM:incim:
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
IKINCI HAMARAT ADAYIMIZ
VE TARIFI

KAVUN BAKLAVASI



KAVUN BAKLAVASI

MALZEMELER:
20 adet baklava yufkasi
1adet kavun
1,5 su bardagi tereyagi

SERBETI ICIN:
3 su bardagi su
2 su bardagi seker

HAZIRLANISI:

yufkalarin büyüklügünde tebsi ayarlanilcak
yada sectiginiz tepsiyi ters cevirip,yufkalarin üzerine koyup cikan kenarlari bicakla kesiceksiniz

tereyagi eritilcek

5adet yufka tesiye serilip tereyagi serpilcek

5adet daha yufka serilip yine tereyagi serpilcek

kavunlar dilim dilim kesilip kevgirin icinde catalla ezilcek ve suyu süzdürülcek

sonrada yufkalarin üzerine yayilcak bütün kavun

yine 5yufka serip yaglanicak

son kalan 5yufkayi üzerine koyup

kalan tereyagida kizdirilip üzerine serpilcek

serbeti kaynatilip bir dilim limon yada bir kac limon damlasiyla kivami verilcek hem sekerlenmesin diye
ve sogumaya brakilcak

200derece isitilmis firinda kizarana kadar pisirilcek

tatli firindan cikar cikmaz soguk serbet ilave edilcek

AFIYET OLSUN
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
ÜCÜNCÜ HAMARAT ADAYIMIZ
VE TARIFI

BURMA BAKLAVA

burmabaklava.jpg


Burma Baklava

1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı su
1 çorba kaşığı sirke
3 yumurta
Aldığı kadar un (yaklaşık 750gr kadar)
1 tutam tuz

Açmak için :1 büyük paket nişasta

İçine :Büyük bir kase ceviz içi (robottan geçirin) 2 yemek kaşığı şeker

Üzerine :1 su bardağı sıvıyağ,125 gr. tereyağ (eritin)

Şerbet :7 su bardağı şeker,7,5 su bardağı su,limon suyu

Süslemek için :Fıstıkiçi

Yapılışı :Sıvı malzemeleri karıştırıp azar azar unu yedirin (çok sert bir hamur olmayacak) 2 saat dinlendirin.18-19 bezeye ayırın her bezeyi bol nişasta ile incecik açın.bir kenarına ceviz koyun oklavayı sararak rulo yapın (gevşek olmasın) dikkatlice büzerek oklavadan çıkarın bıçakla 4 eşit parçaya bölün yağlanmış fırın tepsisine dizin tepsi dolunca üzerine kızgın sıvıyağ-tereyağı karışımını dökün ve önceden ısıtılmış 180-190 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin sonra 150 dereceye indirip içininde güzelce ağır ağır pişmesini sağlayın.Ilık tatlıya ılık şerbeti dökün çekmesini bekleyin fıstıkiçi ile süsleyin...
Afiyet Olsun
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
DÖRDÜNCÜ HAMARAT ADAYIMIZ
VE TARIFI

KONAK TATLISI



Malzemeler:
500 gr tereyagi
4 yumurta 3 tanesi sade sarisi 1 tanesini beyazi ile birlikte katilacak
600 gr un

Serbet icin:
1 kg seker
800 gr su
birazcik limon suyu

Yapilisi

Tereyagimiz oda sicakliginda olacak önceden buz dolabindan cikarmayi unuttunuzsa birazcik migrodalga firinda yumusatabilirsiniz yogurmasi daha kolay olur.
Öncelikle tereyagimizi bir kaba aliyoruz 3 yumurtayi sade sarisini 1 yumurtayida beyazi ile birlikte kiriyoruz,
biraz yogurduktan sonra yavas yavas un ekleyerek yumusak bir hamur elde ediyoruz,
yogurdugumuz hamuru yumurta büyüklügünde bezeler yapiyoruz,
merdane yardimi ile kücük bir tabak büyüklügünde aciyoruz acarken biraz un ekleyin ve serin bir yerde acin yoksa yapisiyor,
actigimiz hamurlari önce dört kenarindan katlayarak kare haline getirin bu kare hamuru tekrar katlayarak ikinci kez kare yapin üzerine ceviz koyun arzu ederseniz icinede ceviz tozu koyabilirsiniz ama normalde sade yapilir.
önceden isittigimiz firina verin biraz pembelesinceye kadar pisirin.
serbeti soguk tatli sicak olacak serbetini cekince servise hazir.
Afiyet bal seker olsun arkadaslar
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
BESINCI HAMARAT ADAYIMIZ
VE TARIFI

BURMA BAKLAVA



Burma baklava

Malzemeler
Un
250 gr. nişasta
1 çay bardağı sıvı yağ
250 gr tereyağı veya sıvıyağ
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sirke
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı su

İç malzeme:
250 gr kavrulmuş ceviz veya fındık
1 çay bardağı toz şeker
Şerbet için
6 bardak toz şeker
5 bardak su
Yarım limon

Yapılışı:
Yoğurt, yumurta, sıvı yağ, kabartma tozu, sirke ve 1 çay bardağı suyu bir kapta iyice karıştırıp alabildiği kadar un ilave ediyoruz. Poğaça jhamuru kıvamında bir hamur elde ediyoruz. 15-20 dakika kadar dinlendiriyoruz. Bu arada 5 bardak suyu ve şekeri kaynatıp içine 4-5 damla limon sıkarak soğumaya bırakıyoruz. Yarım paket margarini eritip hazırlıyoruz. Ceviz veya kavrulmuş fındığı toz şekerle bir tabakta karıştırıyoruz. Hamurdan koparttığımız ceviz büyüklüğündeki parçaları nişasta serperek yufka inceliğinde açıyoruz. Bir fırça yardımıyla açtığımız hamurlara erittiğimiz margarinden sürüp iç malzemeyi serpiyoruz. Sonra oklavaya sarıp iki tarafından içeri doğru iterek oklava üzerinde hamuru iki uçtan büzüyoruz. Oklava ile birlikte bir borcama veya tepsiye sıyırarak çıkarıyoruz. Bu işlemi hamur bitene kadar uyguluyoruz. Üzerine kalan margarini döküyoruz. Nar gibi kızarana dek yaklaşık 45 dakika fırında pişiriyoruz. Şerbeti dökmek için baklavanın ılınmasını bekliyoruz (şerbet sıcakken dökülürse hamur oluyor). Ilık şerbeti üzerine döküp çekene kadar dinlenmeye bırakıyoruz.Afiyet olsun
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
ALTINCI HAMARAT ADAYIMIZ
VE TARIFI

KALBURABASTI



Malzemeler
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çay kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı irmik
un
fındık kırığı
Hazırlanışı : Malzemeler karıştırılarak hamur elde edilir.Küçük parçalar halinde bölünerek içerisine fındık kırığı koyulur. Rendeye bastırıp şekil verilir.Yağlanmış tepsiye
dizilir.Piştikten sonra üzerine şerbet dökülür.Afiyet olsun.
Şerbeti için ; 4,5 su bardağı şeker, 5,5 su bardağı su

önemli:şerbet sıcak ,kalburabastı soğuk olacak:)

AFIYET OLSUN
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
YEDINCI HAMARAT ADAYIMIZ
VE TARIFI

MILFÖYLE SÖBIYET TATLISI

24b84k7.jpg


Milföyle Şöbiyet Tatlısı


malzemeler:
10 yaprak milföy hamuru

1 bardak süt

2,5 yemek kasigi irmik

yarim bardak kadar findik yada fistik ici

3 bardak su

3 bardak seker

bir miktar tereyagi


hazirlanisi:
önce serbeti hazirlayip sogutmak gerekli,koyu kivamli bir serbet olucak

milföyleri dolaptan cikartip acilmalarini bekleyin

bu sirada süt ve irmikten olusan kaymagi pisirin onuda bir kösede ilinmasi icin birakin

milföy hamurlari cözüldükten sonra 4 e kesilir ve herbirine biraz kaymak üstlerine de birazcik findik koyulup kapatilir...(ben ücgen formda kapatiyorum ayni pastaneden alinmis hazir söybiyet gibi oluyo)

hepsi tepsiye dizildikten sonra üstlerine tereyagi eritilip üstlerine dökülür ve 180 derecelik firinda alti üstü iyice kizarana kadar pisirilir..

firindan cikan sicak hamurlari 3 dakika beklettikten sonra soguk serbet dökülür

1 gece buzdolabinda dinlenirse tadi cok daha güzel oluyo

AFIYET OLSUN
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
SEKIZINCI HAMARAT ADAYIMIZ
VE TARIFI

HURMA TATLISI



Hurma tatlisi



Malzemeleri:
-3 yemek kasigi seker
-3 yemek kasigi yogurt
-3 yemek kasigi siviyag
-175 gr. Tereyagi yada Margarin ( eritilmis olacak)
-1 tane yumurta (Beyazini icine koyuyoruz, sarisini üstüne sürüyoruz)
-1 paket kabartmatozu
-1 paket vanilya sekeri
-Aldigi kadar un

Serbeti:
-4 bardak seker
-4 bardak su
-Biraz limon suyu

Üstüne:
-Hindistan cevizi

Yapilisi:

1. serbet yapimi:
Ilk önce serbeti kaynatip sogumaya birakiyoruz. Serbetin icine biraz limon sikarsak sekerlenmeyi önleriz.

2.Hamur yapilisi:
Bütün malzemeleri yogurup oklava gibi uzunlamasina yuvarliyoruz. Sonra parmak kalinliginda hafif yan olacak sekilde kesiyoruz. Kestigimiz parcaciklari tepsiye diziyoruz. Adinida bu kucuk seklinden aliyor. Üstüne yumurta sarilarini sürüp, firina koyuyoruz. Kizardiktan sonra ocaktan alip ilimaya birakiyoruz. Serbeti soguk ,tatlimiz ilik olacak sekilde serbetini döküyoruz.
Sunum yaparken üstüne hindistan cevizi serpiyoruz. :eek:pucuk:

AFIYET OLSUN
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
DOKUZUNCU HAMARAT ADAYIMIZ
VE TARIFI

BAKLAVA




MALZEMELER:
şerbeti:
5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
yarım limonun suyu
HAMURU:
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 paket kabartma tozu
100gr erimiş tereyağı
1 yumurta
İÇİ:
250gr dövülmüş ceviz
AYRICA:
3 paket buğday nişastası
150gr eritilmiş kızgın tereyağı
HAZIRLANIŞI:
_Hamur malzemeleri ile poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapın. Bunu 15-20 dakika dinlendirin.Dinlenmiş hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Her parçadan 16-18 adet cevizden küçük parçalar koparın. kopardığınız parçalara elinizle ceviz şekli verin. Şekil verdiğiniz her küçük bezeyi merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına bolca nişasta serperek 16 veya 18 parçayı üstüste koyun. Böylece 16'lı veya 18'li3 grup elde edin.
_Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın.16'lı bir grubu alıp merdane ile tepsinin genişliğinde açın. Bunu tepsiye serip üstüne ceviz içinin yarısını serpin. İkinci grubu da açıp üzerine serin. Kalan cevizleri de bunun üzerine serpin. Son grubu da açıp en üste serin.
_ Tepsideki yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin. Üzerine her yanına değecek biçimde 150gr kızgın tereyağı gezdirin. 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartıp baklavayı soğutun. Şerbet ılık baklava soğukken şerbeti tepsinin üzerine gezdirin. 4-5 saat sonra servis yapın.
Afiyet olsun...
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.783
Tepki
49.270
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
Şimdi ben yazacaktım Pantiş:ilknur:

Ağzımın suları aktı off off off seç seçebilirsen:catalbicak:

Yok ben oy kulalnmak istemiyorum ya da 3-5 oy hakkım olsun istiyorum,haksızlık ama:dusun:

Birine versem öbürüne üzülürüm çok güzel hepsi:catalbicak:

Tatlı krizine girdim galiba:lululu::lululu:
 

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
35
Konum
bitanemin kalbinden
Şimdi ben yazacaktım Pantiş:ilknur:

Ağzımın suları aktı off off off seç seçebilirsen:catalbicak:

Yok ben oy kulalnmak istemiyorum ya da 3-5 oy hakkım olsun istiyorum,haksızlık ama:dusun:

Birine versem öbürüne üzülürüm çok güzel hepsi:catalbicak:

Tatlı krizine girdim galiba:lululu::lululu:

aynen hepsi birbinden güzel hımm nefis hangisini seçcem bilemiyorum ağzım sulandı:panter:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst