Bebeğimi Büyütürken
Yazar(lar) : Cengizhan Elmas, A. Murat Tuncer
Sayfa Sayısı : 368
Fiyatı : 25,00
Neyi, Ne Zaman, Nasıl Yapmalıyım?
Bebeğimin ilk saatlerinde beni neler bekliyor?
Bebeğimi emzirirken nelere dikkat etmeliyim?
Sütümü artırmanın yolları nelerdir?
Bebeğimin gaz sancısını nasıl giderebilirim?
Bebeğim hangi aylarda nasıl bir gelişim izler?
Hangi oyuncak, hangi ay için en uygunudur?
Çocuğumun boy ve kilosunun yaşına uygun olup olmadığını nasıl öğrenebilirim? Çocuğum ne kadar sebze yemeli, ne kadar su içmeli? Ek gıdaya ne zaman geçebilirim?
Kreşte ve okulda beslenme nasıl olmalı?
Gıda alerjisi nedir, alerjisi olan bebekte neye dikkat edilmelidir?
Çocuğumu kanserden nasıl korurum?
Çocuğumun uyku alışkanlığını nasıl düzenleyebilirim? Çocuğuma sınırları nasıl öğreteceğim, öfke nöbetleriyle nasıl baş edeceğim?
Başına herhangi bir kaza gelirse, ilkyardım uygulamaları nasıl olmalıdır?
Bebeğinizi büyütürken karşılaştığınız, kendi kendinize sorduğunuz bu ve benzeri soruların yanıtı bu kitapta... Bebeğimi Büyütürken, anne ve babalara “neyi, nasıl, ne zaman” yapmaları gerektiğini bulmaları için uzmanları tarafından hazırlanmış yol gösterici bir rehber.
Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı. Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi'nde eğitimini bitirdikten sonra Hacettepe Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanlık eğitimini tamamladı; Çocuk Göğüs Hastalıkları Ünitesi’nde tez yaptı. Pediatri Birliği Yönetim Kurulu’nda görev yapan Cengizhan Elmas “Pediatrik Yaklaşımlar” bülteninin de editörlüğünü yürütmektedir. İlkyardım eğitimcisidir. Doğa ile Barış Derneği'nin Ankara sorumlusudur.
American Academy of Pediatrics üyesidir ve ebeveyn kitaplarının çeviri editörlüğünü yapmaktadır.
Prof. Dr. Murat Tuncer’le birlikte ailelere yönelik olarak yayına hazırladığı Evde İlk Yardım Kılavuzu isimli bir kitabı vardır. Yemek Savaşları isimli kitabı ise dilimize kazandırmıştır.
Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı. Hacettepe Üniversitesi Çocuk Hematoloji Bölümü'nde öğretim görevlisidir ve 2011 yılında Hacettepe Üniversitesi'nin rektörü olarak atanmıştır.
Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Daire Başkanlığı görevini de yürütmektedir. 1997 yılında Tübitak teşvik ödülünü, 2000 yılında ise Yılın Bilim Adamı ödülünü almıştır. Sağlıkta Umut Vakfı, Kök Hücre Nakli Derneği, Flow Sitometri Derneği, Pediatri Birliği Derneği gibi derneklerin kurucuları arasında yer almıştır.
Remzi Kitapevi