Bedelli Askerliği Uygun Buluyor musunuz?

OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Ben de doğru bulmuyorum. O kadar askerimiz şehit olmuşken, bir de bunların üzerine bu olursa çok kötü olur.:eek:

kedijik

Daimi Üye
Tepki
11.923
Bedellı askerlıge bende sıcak bakmıyorum.Ama askere gıden Mehmetcıgımızın de bu sekılde askerlık yapmasını da onaylamıyorum.Su anda Mehmetcıgın ustlendıgı bır cok gorece daha egıtımlı askerler bu iş uzerıne egıtım almıs olanların gorevlendırılmesı daha uygun gelıyor bana.

Ama onlar sayesınde rahat uydugumuzu ve bu rahatlıgın da bedelı olmadıgını tum bedellı askerlık yanlılarının bılmesı gerek.

RAVA

Daimi Üye
Tepki
687
sağlıklı olan her türk gencinin muhakkak askerliğini yapmasından yanayım..ancak askerlikte verilen eğitimin yetersiz oluşu kısa bi eğitimden sonra operasyona gönderilmelerinide dogru bulmuyorum..

Çikolata

Daimi Üye
Tepki
5.378
doğru bulmuyorum parası olan her zaman kazanmamalı
zaten çocuklarımızıda ona göre yetiştirmeliyiz
şimdiki bazı anneleri çok kınıyorum
oğlumu gururla gönderirim
vatani görev bu
yeterki vatan sağolsun diyenlerdenim
allah (c.c) tüm askerlerimizi korusun

Es_se

Daimi Üye
Tepki
22.496
Bedellı askerlıge bende sıcak bakmıyorum.Ama askere gıden Mehmetcıgımızın de bu sekılde askerlık yapmasını da onaylamıyorum.Su anda Mehmetcıgın ustlendıgı bır cok gorece daha egıtımlı askerler bu iş uzerıne egıtım almıs olanların gorevlendırılmesı daha uygun gelıyor bana.
Ama onlar sayesınde rahat uydugumuzu ve bu rahatlıgın da bedelı olmadıgını tum bedellı askerlık yanlılarının bılmesı gerek.

harfı yen katılıyorum

dişikomando

Daimi Üye
Tepki
295
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
bu söylediğin lejyonerliğe girer ve bu tipler vatan savunmaz ve ilk savaşta yada benzeri olayda bırakıp giderler

askerlik bedelli olmaz zaten özel bir durum sözkonusu değilse askerliğini yapmamış erkeğe adam gözüyle bakmam

nazoeren

Daimi Üye
Tepki
2.261
bunu biz eşimle tartışmıştık...demişti ki:genellikle doktor,profesör v.b insanlar askerlik yapmak istemez...para vermek çok daha kolay onlar için,demişti..
ben de yaptırım gücü olmalı dedim,adam zamanı gelince yapmak istemiyor ise,yakalandığı yerde,doğuya sevk edilmeli,bak o zaman nasıl zamanı gelince yapıyorlar:D

K

karmen

Misafir
akşam haberlerde yüzbin kişi var bekleyen diyolardı. bundan tahmini olarak 8 milyar TL gelir gelicekmiş eğer gerçekleşirse. bende niyet bu parada gözleride bu parada olduğundan gündeme alındığını düşünüyorum...

kedijik

Daimi Üye
Tepki
11.923
bu söylediğin lejyonerliğe girer ve bu tipler vatan savunmaz ve ilk savaşta yada benzeri olayda bırakıp giderler

askerlik bedelli olmaz zaten özel bir durum sözkonusu değilse askerliğini yapmamış erkeğe adam gözüyle bakmam

Lejyoner Roma askerlerıne verılen addır
ve
Fransız askerlerının nısan sahıbı olanlarına verılen bır unvandır.

Bu cercevede de Turk askerını ne Roma askerlerı ıle eşdeş tutabılırım ne de Fransız askerlerı ıle.

Ayrıca ulkemızdekı askerlerın de bır Imparatorluk olmadıgımız ıcın Lejyoner gıbı davranıp da 20 yıl sonunda Imparatorlukda bır koruma gorevı hedeflerı de yok.

Emınım sız dısında bı cok kısının Turk Askerıne Lejyoner muamelesı yapmadıgımı ve boyle bır zıhne sahıp olmadıgımı anladıklarını dusunuyorum...

Es_se

Daimi Üye
Tepki
22.496
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

dısıkomando sanırım kökümüzü arastırayım derken memleketlerı sasırttın?
lutfen askerımız ıcın yabancı ulkelerın ısımlerını kullanmıyalım
atalarımızı bu kadar arastırmamızı ısteyen sen ozumuzde olalım?

Es_se

Daimi Üye
Tepki
22.496
adında adlet kelimesinin geçtiği bir partinin böyle bir şey düşünmesi ve gündeme getirmesi ne amaçladır düşündürücü...
akşam haberlerde yüzbin kişi var bekleyen diyolardı. bundan tahmini olarak 8 milyar TL gelir gelicekmiş eğer gerçekleşirse. bende niyet bu parada gözleride bu parada olduğundan gündeme alındığını düşünüyorum...

slm arkadasım bedellı askerlıgın sadece bu donemdekı yonetıme aıt olmadıgını eskı donem hukumetlerındede oldugunu belırtıp sıyasete yonlendıren mesajlar yazmamanızı ve cok hassas bır konuda yorum yaptıgımızı belırtıyım:eek:

yalnızlık

Daimi Üye
Tepki
371
bizim en çok övündüğümüz yönümüz değilmidir en zor anlarda tek yürek oluşumuz
hemde karşılık beklemeden şimdi bu işede parayı sokarsak ne anlamı kalır inandığımız o değerlerin ben 3 yaşındaki oğlumun askere gideceği günü şimdiden hayal ediyorum oğluma büyüyünce ne olacaksın dendiğinde komutan diyor bu bile beni gururlandırıyor herkes bu görevi layığıyla yerine getirmeli

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
hiç dogru bulmuyorum zaten herşeyin parayla ölçüldüğü fakirlerin ezildiği bir dünya da yasıyoruz bence vatani görevini yapmakta bari herkes eşit olsun parası olanın vatanı değil mi burası

K

karmen

Misafir
slm arkadasım bedellı askerlıgın sadece bu donemdekı yonetıme aıt olmadıgını eskı donem hukumetlerındede oldugunu belırtıp sıyasete yonlendıren mesajlar yazmamanızı ve cok hassas bır konuda yorum yaptıgımızı belırtıyım:eek:

bildiğim kadarıyla bundan önce 2 kere çıkmış bedelli askerlik. en son 1999 da çıkmış ve amacıda depremden dolayı durumu iyi olmayan ekonomiye destek olmak. bundan öncekide 80 li yılların başında çıkmış. dün emekli bir koramiral söylüyordu. zamanında askere aldama dairesi başkanı olan biri.
o zamanda alınmasının nedeni ihtiyaç 10 bin iken 50 bin kişi vardı bu yüzden ihtiyaç fazlasından yapıldı diyor. durum çok açık gösteriyorki bedelli çıkralımasındaki sebep para. IMF den para almadık diye övünenler durum iyi diye göstermeye çalışanlar açıklarını bu gelecek parayla kapatma niyetindeler. görünen köy kılavuz istemez hesabı... saygılarımla...

dişikomando

Daimi Üye
Tepki
295
keijik , es_se
gene yalnış anladınız
profesyonel ordudan bahsediyorum paralı askerlerden
ordumu lejyoner yaptığım yok

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar