Behzat Ç.-Bir Ankara Polisiyesi (Startv)

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.565
behzatc.jpg

Behzat Ç.-Bir Ankara Polisiyesi

22148357628728658630.png

-----------------------
BEHZAT Ç. GELiYOR

Star enteresan bir diziyi ekrana getirmeye hazırlanıyor: ‘Bir Ankara Polisiyesi- Behzat Ç’. Peki Erman Serbes kim? O, Emrah Serbes’in romanlarındaki karakter. ‘Behzat Ç., Cinayet Büro Amirliği’nde başkomiser, hayata karşı işlenen suçlar uzmanı’.
“Emrah Serbes, döneminin en iyi yazarlarından biri. Ben olsam, ona hemen bir senaryo sipariş eder, hiç değilse mevcut senaryoların diyaloglarını yazdırırdım. İnsanların aslında nasıl konuştuğunu hatırlamaya vesile olurdu. Olay örgüsü çok sağlam, takibi de çok kuvvetli. Heyecanını sonuna kadar korumasını biliyor.” Radikal 2’de Sevin Okyay böyle yazmış. Ve işte o diyaloglar geliyor galiba.

“Türkiyeli polisiyenin son dönemdeki kanımca en güçlü yazarlarından biri. Hem sağlam yazıyor, hem de sonuna kadar muhalif. Hem sıkı polisiye yazıyor, hem de sıkı bir toplum çözümlemesi yapıyor. Üstelik de Ankara hakkında yazıyor.” Evet olaylar Ankara’nın semtlerinde geçiyor. Haa, şu var; bizim millet böyle komiserlerden hoşlanır mı? Mesela en beğenilen komiserler ‘Arka Sokaklar’da.
Kimbilir belki kendine özgü yapısıyla Behzat Ç., kahramanlarımızdan biri olabilir. Tabii bu karakteri canlandıracak oyuncunun da yorumu önemli.

Sina KOLOĞLU/Milliyet

[DM]xelnxs_behzat-c-bir-ankara-polisiyesi-1-bo_shortfilms[/DM]

Alıntıdır...

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.485
Merak ediyorum bu diziyi. Merakla bekliyorum; ama umarım başka bir izlediğim dizi ile rast gelmez:dertli:

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.565
imageviewcawejobz.jpg

"Dili çok kuvvetli ve senaryosu sağlıklı bir yapım"

Star TV’de Pazar günü başlayacak olan ‘Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi’, sezonun en iddialı yapımlarından biri. Dizinin başrollerinde ‘Survivor’ yarışmasıyla tanıdığımız Hakan Hatipoğlu ve Ayça Varlıer gibi isimler var. İşte Ayça Varlıer ve bilinmeyen yönleriyle Hakan Hatipoğlu...

FAİLİ MEÇHULLERİ ÇÖZECEĞİZ

Dizideki rolleriniz nasıl?

HAKAN HATİPOĞLU: Cinayet masasında ciddi faili meçhul ve gaspların peşinden giden bir polis ekibiyiz. Ben Selim isminde, bu ekibin komiserlerinden biriyim. 30’lu yaşlarda soğukkanlı, çapkın ve aklı başında bir çocuğu canlandırıyorum.

AYÇA VARLIER: Karakterim Bahar... Başkomiser Behzat Ç. ile üniversite yıllarından tanışıyoruz. Behzat polis olmak isteyince yollarımız ayrılıyor. Yıllar sonra yeniden karşılaşıyoruz ve aramızdaki bağ yeniden doğuyor. Ana karakterin etrafından dönen ama yan rollerinde ciddi hikayeleri olan bir dizi. Emrah Serbes’in kitabından uyarlandığı için dili de çok kuvvetli ve senaryosu sağlıklı bir yapım.

Polisiye dizilerin yurtdışındaki örneklerinde kurgu çok iyi. Sizin diziniz bu açıdan tatmin edecek mi?

AYÇA VARLIER: Seyirciyi aptal yerine koymayacaksınız. Halkımız zeki. Bu işin bir matematiği var. Bizim dizimizde de bu matematik çok iyi ilerliyor. Ayrıca HD üç fotoğraf kamerasıyla çalışıyorlar. House dizisinin finalinin çekildiği özel bir teknik kullanılıyor.

HAKAN HATİPOĞLU: Bu iş bence kesinlikle uzun ömürlü. Şu anda izlediğiniz mafya ve polisiye dizilerinin önünü keseceğiz.

Role nasıl hazırlandınız?

HAKAN HATİPOĞLU: Silah nasıl tutulur, nasıl kullanılmalı eğitimini aldık. Ayrıca eski emniyet mensubu danışmanlarımız var. Yönetmenin yanında oturup attığımız her adımda bize yardımcı oluyorlar.

Çanakkalelisiniz değil mi?
- Evet, Çanakkale’liyim. Babam otomotivle uğraşıyor. Annem eski milli yüzücü. Ben de denizi çok seviyorum. Beş yaşından beri su topu oynuyorum. 300 kereden fazla milli takım forması giydim. Işık Üniversitesi’nde işletme bölümünü bitirdim. Üzerine Marmara Üniversitesi’nde master yaptım.

Yarışmada hep hiperaktif ve asi bir duruşunuz vardı. Gerçekte de öyle misiniz?
- Başına buyruğum! Kafama estiği zaman alır başımı bir yerlere giderim. Farklı şeyler yaşamayı severim. Ama çok da hırslıyım.

Hırsın zararları yok mu?
- Hırs aslında zararlı değil. Sadece içinden ihtirası çıkarmak gerekiyor.

Bütün yarışmacılar arasından sıyrıldınız. Hep böyle farklı elektriğiniz var mıydı?
- Evet. Hayatım boyunca hep yönlendiren kişi oldum. 10 kişi bir yerde otursak herkes beni dinlerdi. Konuşmazsam da anlatan kişi bana bakıp derdini anlatır.

Nedir bunun sırrı?
- Ben de çözemedim. Sanırım bakışlarımla karşı tarafı iyi yakalıyorum.

Yarışmada bazen diğerlerini yönlendiremediğiniz de oldu. Bu sizi sinirlenirdi mi o zaman?
- Düzeni bozmuyordum... Survivor bazen sessiz kalmanızı gerektiren bir yarışma. Ama ben sessiz kalamadım. Yapım bu, yapacak bir şey yok. Biraz da bundan dolayı kaybettim. Aslında sadece ödülü kaybettim. Bir sürü şey kazandım.

ENGELLİLERLE İŞ YAPARSAK ÖYLE ANILIRIZ KORKULARI VAR

Ne kazandınız?
- Yemek yokluğunda arkadaşlarımı doyurdum, kızları savunan ve kollayan biri olarak ben aslında kaybeden değil kazananım. Aldığım tepkiler de böyle. Bir taraf banka soygununa giden hırsızlar gibiydi. Oyun çerçevesinde ‘kötü adamlar’dı karşılarında da bizim gibi iyi insanlar vardı.

Karşı tarafa sorsak onlar da sizin için ‘kötü adam’ demezler mi?
- Hayır. Çünkü ben onlara balık tutuyorsam, faydam oluyorsa neden kötü olayım. Onlar lobi yaptıkları için ben de yaptım ama çizgimi hiç değiştirmedim. Kendi grubumdan kimseyi yazmadım.

Engellilere yönelik projeleriniz oldu. Neden engelliler?
- Babam bir gün Facebook’ta çok güzel yüzü olan bir kadın profili görmüş. Profilde “Lütfen benimle konuşmadan önce resimlerime bakın, ben engelliyim” diyordu. Bu beni çok etkiledi ve engellilere yönelik senistersen.com isimli bir sosyal paylaşım sitesi açtım.

Site neden kapandı?
- İki buçuk senede 25 bin üyeye yaklaştık. Birçok insanın hayatını değiştirdik. Siteden evlenenler oldu ama siteyi hack’lediler. Sonrası bizim için ciddi bir masraf olacaktı bu yüzden durdurduk. Türkiye’de zaten engellilerle yapılan işlere markalar yanaşmıyor. Engellilerle iş yaparsak bizde engelli olarak anılırız diye düşünüyorlar. Bunu kırmak önce devletin sonra markaların görevi. Ben elimden geldiğince başka şeyler de yapıyorum.

Neler yapıyorsunuz?
- Çocukları çok seviyorum. Aileler çocukları benim gibi olsun istiyor. Bu yüzden okulları ziyaret ediyorum.

Aileler neden çocukları sizin gibi olsun istiyor?
- Yaşımı göstermiyorum. 20’li yaşlarda örnek alınacak bir genç gibi duruyorum. Sporcuyum.

KAMERALARIN ARKASINDA PALMİYEDEN YAPTIĞIM YÜZÜKLE EVLENME TEKLİF ETTİM

Sevgiliniz Gizem “Var mısın, Yok musun” yarışmasında yanınıza denk düştü. İlk görüşte aşk mıydı sizinki?
- Hayır. Bizim abi kardeş ilişkimiz vardı. Ama yarışma sonrasında oradan ayrılırken farklı hissetmeye başladık. İki ay sonra da çıkmaya karar verdik.

Gizem’in nesine vuruldunuz?
- Küçükken hep gözler, burun falan derdik. Önemli olan insanın içiymiş. Gizem sakin ve iyi huylu bir kız. Cici bir insan.

Kadın hayranlarımı kaybederim korkusu yaşamadınız mı?
- İlişkim kariyerimden daha önemli. İnsan bir şekilde pazarda bile çalışır, para kazanır. Ama hayat arkadaşını doğru bulamayabilir.

Aşkta nasıl bir adamsınız?
- Çok duygusalım. Romantiğim. Her şey çabuk çözülsün isterim. Sevgilimle üç gün küs kalamam. Tez canlıyım.

Çapkın mısınız?
- Öyleydim. Ama artık emekli oldum. Çok eşli değilim. Tek eşlilikten yanayım.

Evlilik var mı?
- Sevgilimi çok seviyorum. Yakında nişanlanacağız inşallah. Seneye haziranda evlenmeyi düşünüyoruz.

Nasıl evlenme teklif ettiniz?
- Panama’da. Kameraların arkasında oldu. Gizem elenmek üzereydi. Onu köşeye çekip palmiye yapraklarından yaptığım yüzükleri taktım ve hayatımı onunla paylaşmak istediğimi söyledim. İkimiz de ağlamaya başladık. Kabul etti. Bir keresinde de sahilde yürürken midye kabuğu buldum ve parmağına taktım. Emin ol, bizim için tek taştan daha değerli.

AKIL, GÜÇ VE VEFA ARIYORUM

Sağ kolumun iç kısmındaki dövmemde ismim yazıyor. Kolumun diğer tarafına insanlarda aradığım üç özelliği yazdırdım. Bunlar, akıl, güç ve vefa. Bileğimde kız kardeşim Zeynep’in başharfi var. Sol bileğimde dövme şeklinde bir açma kapama düğmesi bulunuyor. Bir de sutopundaki şapka numaram olan altı rakamı var.

Hakan GENCE / HÜRRİYET

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.269
Behzat Ç.

Tarih: 2010-09-19 TV : STAR TV Saat: 20:00Tür:Yerli Dizi

[DM]video/xerpyj_behzat-c-1-bolum-fragmany-yeni-dizi_shortfilms[/DM]

BEHZAT Ç. BİR ANKARA POLİSİYESİ
Star TV’den yepyeni bir dizi daha… Bir Ankara Polisiyesi Behzat Ç.
Cinayet büro amiri Behzat Ç.’nin hayatının anlatılacağı polisiye dram olacak dizinin çekimleri Ankara’da yapılıyor. AdamFilm / Tarkan Karlıdağ yapımcılığında, genel yönetmenliğini Serdar Akar’ın yaptığı, senaryosu Ercan Mehmet Erdem ve Emrah Serbes’e ait, ekranların en yeni polisiye dizisi “Bezhat Ç. Bir Ankara Polisiyesi” Pazar akşamı 20.00’da Star TV’de olacak.
Behzat Ç. Kimdir?
Behzat Ç. Cinayet masasında bir polis. Akademiden 1985 yılında mezun olmuş.
Sınıf arkadaşı mesleğinde en üst mevkiiye yükselirken o aldığı cezalardan dolayı hep aynı yerde kalmış. Çünkü Behzat Ç. yazılı adalete karşı çıkıyor. Kanun onun umurunda değil! Onun için varsa yoksa vicdan. Özel hayatında yaşadığı travmalar iş hayatını doğrudan etkiliyor. O yüzden belki de bu kadar tutarsız. Hayatta hiç kimseye özellikle kadınlara güvenmiyor. Tek güvendiği insan kızı Berna...
1.bölüm özeti:
Ankara Cinayet Bürosu Amiri Behzat Ç., telsizden duyduğu bir intihar vakasına bakmak için olay yerine gider. Arkadaşlarıyla doğum gününü kutladıktan sonra intihar ettiği sanılan genç kızın cesediyle karşılaşır. İlk gelen ekipler, kızın üzerinden çıkan ’intihar mektubunu’ yeterli görüp olayın üzerinde durmamışlardır. Oysa Behzat Ç.’nin fark ettiği birtakım gariplikler aklına cinayet ihtimalini getirir. Olay mahallinde TEM’de (Terörle Mücadele Amirliği) görevli birilerinin olması olayın görünenin ötesinde, farklı boyutları olduğuna da işaret etmektedir.
Ölen kız Urfalı zengin bir aileye mensuptur. Babası okuması için Ankara’ya yolladığı kızının beyninin yıkandığından, ölümünün siyasi olduğundan, örgüt tarafından infaz edildiğinden şikâyet eder.
Behzat Ç. ve ekibi, Harun, Hayalet, Akbaba, Selim ve Eda, olaya bakan savcıdan aldıkları destekle işe koyulacak, ‘at izinin it izine karıştığı’ bu vakayı çözmek için karmaşık bir mücadelenin içine girecektir.

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.269

Star
Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi

GaleriDetay.aspx

Türü: Yerli Dizi
Tarih-Saat: 17.10.2010 20:00

Behzat Ç. ve Bahar arasındaki yakınlaşma devam etmektedir. Bu sırada Bahar’ın eski eşi Ertan, aniden ziyaretlerine gelir. Ulaş ve Zeynep babalarının ziyaretine sevinirler. Behzat Ç. bu tablo karşısında Bahar’dan uzak durması gerektiğini düşünür. Harun’un babası Yalçın, emekli otobüs şoförüdür. Emeklilik yaşantısına adapte olamayan Yalçın mesleğini özlemektedir. Harun babasının ısrarlarına dayanamaz ve her sabah onu belediye otobüs terminaline bırakır. Yalçın, şoförlerin işlerine karışıp huzursuzluk çıkartmaktadır. Harun babasının durumu için endişelidir. Diğer yandan Refik adında bir muhasebeci, otoparkta arabasına bineceği sırada sırtından bıçaklanır ve kaldırıldığı hastanede ölür. İlk araştırmaların sonucunda, Refik’in binmeye çalıştığı arabanın kendisine ait olmadığı anlaşılır. Behzat Ç. ve ekibi cinayeti aydınlatmaya çalışacaklardır.

[DM]video/xf7dvu_behzat-c-bir-ankara-polisiyesi-5-bo_shortfilms[/DM]

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.269
Behzat Ç.

Tarih: 2010-11-01 TV : STAR TV Saat: 20:00Tür:Yerli Dizi

ImageView.ashx

YENİ GÜNÜNDE İZLEYENLERİNİN KARŞISINA ÇIKIYOR!
AdamFilm / Tarkan Karlıdağ yapımcılığında, genel yönetmenliğini Serdar Akar’ın yaptığı, senaryosu Ercan Mehmet Erdem ve Emrah Serbes’e ait, ekranların polisiye dizisi “Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi” artık
Pazartesi akşamları 20.00’da Star’da!
6.bölüm özeti:
Gecenin Gizledikleri
Nazlı adında genç bir pavyon şarkıcısı öldürülmüştür. Şüpheli Gönül’dür. Behzat Ç. cinayeti Gönül’ün işlendiğine inanmaz ve gerçek katili ortaya çıkarmak için soruşturmayı derinleştirir. Ancak elde edilen tüm bulgular, cinayeti Gönül’ün işlediğine işaret etmektedir. Her şeye rağmen Gönül’ün masum olduğuna inanan Behzat Ç., ekibiyle birlikte cinayeti aydınlatmaya çalışacaktır.
Behzat Ç., Bahar’ın eski eşinin ani ziyaretinin ardından Bahar’dan uzak durmaya başlamıştır. Bahar, Behzat Ç.’yle görüşmek için evine gittiğinde Gönül’le karşılaşır.
Büroda Harun ve Selim arasındaki sürtüşmeler devam etmektedir. Selim cinayet büronun yeni elemanı Cevdet’le aynı kefeye konmaktan rahatsızdır. Ekibin geri kalanı tarafından ciddiye alınmadığını düşünen Selim, Behzat Ç.’ye kendini kanıtlamaya çalışacaktır.

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.269
Behzat Ç.

ImageView.ashx

Tarih: 2010-11-08 TV : STAR TV Saat: 20:00Tür:Yerli Dizi

[DM]video/xfiqvd_behzat-c-7-bolum-fragmany-www-tivitakip-com_shortfilms[/DM]

AdamFilm / Tarkan Karlıdağ yapımcılığında, genel yönetmenliğini Serdar Akar’ın yaptığı, senaryosu Ercan Mehmet Erdem ve Emrah Serbes’e ait, ekranların polisiye dizisi “Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi” Pazartesi akşamları 20.00’da Star’da!
7.bölüm özeti:
Kapanmayan Yaralar
Behzat Ç. ve ekibi aldıkları cinayet ihbarı üzerine olay yerine giderler. Leyla adında genç bir kız evinde tecavüz edilip, öldürülmüştür. Cesedin üzerine tedavülden kalkmış eski paralar atılmıştır. Leyla babası Kamil tarafından görücü usulü evlendirilmek istenmiştir. Ömer adında bir sözlüsü vardır. Soruşturma sırasında Leyla’nın Sedat adında bir sevgilisi olduğunu öğrenirler. Sedat ve Ömer şüpheli listesinin başında gelmektedir. Soruşturma derinleştikçe şüpheli sayısı da artar. Behzat Ç. cesedin üzerinde buldukları tedavülden kalkmış eski banknotların anlamını çözmeye çalışırken görünenin ardında büyük bir hesaplaşmanın yattığını anlar.
Harun’un babası Yalçın, kaçırdığı belediye otobüsü nedeniyle yüklü bir para cezasına çarptırılır. Ceza makbuzunu alan Harun, gördüğü tutar karşısında ne yapacağını şaşırır. Harun bir yandan bu yüklü para cezasını nasıl ödeyeceğini düşünürken, bir yandan da babasının otobüs saplantısına bir çözüm aramaktadır. Çaresiz kalan Harun, annesinin hocaya gitme önerisini kabul etmek zorunda kalır.
Ulaş’ın okuduğu lisede Serkan adlı bir öğretmen, okulun otoparkında saldırıya uğrar. Ağır yaralı halde hastaneye kaldırılan Serkan, kendisine saldıran kişiyi görmemiştir. Polis, olayın çete işi olduğunu düşünmektedir. Ulaş’ın da bu çetede adı geçmektedir. Oğlu için endişelenen Bahar, Behzat Ç.’den yardım etmesini ister. Behzat Ç. Bahar’ın ricası üzerine olayla ilgilenmeye başlar.

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.269
Behzat Ç.

ImageView.ashx

Tarih: 2010-11-14 TV : STAR TV Saat: 20:00Tür:Yerli Dizi

[DM]video/xflvkd_behzat-c-8-bolum-fragmany-www-tivitakip-com_shortfilms[/DM]

AdamFilm / Tarkan Karlıdağ yapımcılığında, genel yönetmenliğini Serdar Akar’ın yaptığı, senaryosu Ercan Mehmet Erdem ve Emrah Serbes’e ait, ekranların polisiye dizisi “Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi”
8.bölüm özeti:
İkiz Cinayeti
Behzat Ç. ve ekibi aldıkları cinayet ihbarı üzerine olay yerine giderler. Ayla adında genç bir kadın evinde öldürülmüştür. Yapılan ilk incelemeler, genç kadının darp sonucu öldüğünü gösterir. Polise ihbarda bulunan kişi, Ayla’nın ikiz kardeşi Aslı’dır. Tek yumurta ikizi olmalarına rağmen, Ayla ve Aslı arasında fiziksel benzerlik dışında bir ortak yön yoktur. İki kardeş, anne babalarının ayrılmasının ardından uzun süre görüşmemişler; farklı çevrelerde büyümüşlerdir. Soruşturma ilerledikçe Ayla’nın yakın zaman önce işinden kovulduğu ve uyuşturucu kullandığı ortaya çıkar. Maddi durumu iyi olan Aslı, kardeşi Ayla’ya parasal destekte bulunmuştur. Behzat Ç. ve ekibi, cinayeti aydınlatmak üzere Sarı Ahmet lakaplı uyuşturucu satıcısının peşine düşerler. Sarı Ahmet, Ayla’yı canlı olarak gören son kişidir.
Bahar, Behzat Ç.’yi görmek için cinayet büroya gider. Behzat Ç. bir cinayet şüphelisini sorgulamaktadır. Bahar, Behzat Ç.’nin sorgulama yöntemine istemeden şahit olur. Behzat Ç.’nin şüpheliye attığı tokatlar Bahar’a geçmişinde polis şiddetine maruz kaldığı zamanları hatırlatır. Üniversitede birlikte mücadele ettiği solcu arkadaşlarını bulur. Bir dergi çıkarmaktadırlar.

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.269
Behzat Ç.

Tarih: 2010-11-22 TV : STAR TV Saat: 20:00Tür:Yerli Dizi

ImageView.ashx

AdamFilm / Tarkan Karlıdağ yapımcılığında, genel yönetmenliğini Serdar Akar’ın yaptığı, senaryosu Ercan Mehmet Erdem ve Emrah Serbes’e ait, ekranların polisiye dizisi “Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi”
9.bölüm özeti:
“Taban Girmek”
Behzat Ç. ve ekibi aldıkları ihbar üzerine gittikleri evde yıldız futbolcu Oktay Eren’in cesedini bulurlar. Oktay’ın cesedi yatağa kelepçelenmiş bir haldedir. Oktay’ın bacağı kırılmış ve göğsüne aldığı sert bir darbe sonucu öldürülmüştür. Oktay’ın babası Fevzi oğlunun bir komploya kurban gittiğini iddia eder. Oktay yüzünden uzun zamandır yedek kalan Tarık, sorunlu nişanlısı Pelin, adı şike iddialarına da karışmış olan menajeri İlker şüphelilerin başında gelmektedir. Behzat Ç., cinayetin arkasındaki sır perdesini aralamak üzere, ekibiyle birlikte harekete geçer.
Hayalet’in ve komşularının evi gecekondu olduğu gerekçesiyle yıkım ekiplerince yıkılır. Hayalet’in komşusu Feride, küçük oğlu ile birlikte sokakta kalır. Hayalet, Feride ve oğluna yardım etmek ister; onları alıp Gönül’e yerleştirir.
Bahar, arkadaşlarını görmek için dergiye uğrar. Dergi çalışanları memur eyleminde gözaltına alınan arkadaşları için eylem yapacaklardır. Eyleme Bahar da katılır. Behzat Ç. ile Bahar karşı karşıya gelirler.

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.565
behzatcj.jpg

Tarih: 2010-11-30 TV : STAR TV Saat: 22:30Tür:Yerli Dizi

Salı akşamları 20.00’da Star’da!
10.bölüm özeti:
Karanlık Koridorlar
Önder Özcan illegal dergi dağıtımı gerekçesiyle gözaltına alınmış, götürüldüğü karakolda bir süre sonra ölmüştür. Önder’in ölüm sebebi polis kayıtlarına intihar olarak geçmiştir. Öte yandan Önder’in intihar ettiğine inanmayan yakınlarının suç duyurusunda bulunması üzerine, konuyla ilgili adli ve idari soruşturma açılmıştır. Mülkiye Müfettişi konuyu aydınlatması için Behzat Ç.’yi görevlendirir. Behzat Ç. bu görevin kendisine verilmesinin altında başka hesaplar yattığını anlar. Soruşturmanın ilerlemesiyle Önder’in ölmeden kısa bir süre önce ölüm tehditleri aldığı ortaya çıkar. Ailesi, Önder’in gözaltına alınmadığını, kimliği belirsiz birtakım kişiler tarafından kaçırılıp işkenceyle öldürüldüğünü iddia etmektedir. Behzat Ç.’nin olayı çözmek için attığı her adım emniyet içindeki dengeleri bozmaya başlayacaktır. Bu durum emniyetin bazı birimleriyle cinayet büroyu karşı karşıya getirecektir.

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.565
38430_behzat-c.jpg

Behzat Ç.

Tarih: 2010-12-03 TV : STAR TV Saat: 22:45Tür:Yerli Dizi

10. bölüm tekrarıyla yeniden Star’da!

10.bölüm (tekrar)

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.565
39076_behzat-c.jpg

Behzat Ç.

Tarih: 2010-12-26 TV : STAR TV Saat: 20:00Tür:Yerli Dizi

AdamFilm / Tarkan Karlıdağ yapımcılığında, genel yönetmenliğini Serdar Akar’ın yaptığı, senaryosu Ercan Mehmet Erdem ve Emrah Serbes’e ait, ekranların polisiye dizisi “Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi” yoğun istek üzerine yeniden Pazar akşamları 20.00’da Star’da!

13.bölüm özeti:
Yarım Kalmış Hesaplar
Tayyar, Behzat Ç.’den intikam almak için Şevket’i kaçırmıştır. Behzat Ç. Şevket’in kaçırıldığını öğrenince çılgına döner. Abisini kurtarmak için harekete geçer. Behzat Ç. Şevket’i bulmaya çalışırken Tayyar’ın neden kendisinden intikam almak istediğine de cevap arayacaktır.
Ünlü sinema oyuncusu Gül yeni sinema filminin çekimleri için Ankara’dadır. İş dünyasının tanınmış simalarından *Ercüment Çözer, Gül’ün eski sevgilisidir. Bir iş için Ankara’ya gelmiştir. Bu sırada Gül’ün Emre adında genç bir iş adamıyla birlikte olduğunu öğrenir. Ercüment, Gül’ün Emre’yle birlikte olmasını kabullenemez, bunun üzerine Emre’yi öldürür. Cinayet Büro ekibi film setine giderek çalışanları sorgular. Gül’e destek olmak için sürekli yanında bulunan Ercüment, Behzat Ç.’nin dikkatini çeker. Soruşturma ilerledikçe Behzat Ç.’nin Ercüment’e yönelik şüphelerini iyice artar. Behzat Ç. ekibiyle birlikte cinayeti aydınlatmaya çalışırken, Şevket’in Tayyar tarafından kaçırıldığını öğrenir ve abisini kurtarabilmek için zamana karşı yarışmaya başlar.

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.565
39263_behzat-c.jpg

Tarih: 2011-01-02 TV : STAR TV Saat: 20:00Tür:Yerli Dizi

Pazar akşamları 20.00’da Star’da!

14.bölüm özeti:
TEHLİKELİ İLİŞKİLER

Hakan’ın ölümü Behzat Ç.’yi derinden etkiler. Behzat Ç. Hakan’ın, Müsteşar’ın karısı Aynur ile ilgili söylediklerini araştırmaya başlar. Arif’in karısının öldürüldüğü günlerde Müsteşar’ın yerine atanması planlanan Yener Üstün adlı bir bürokratın da öldüğünü öğrenir. Yener bir araba kazasında ölmüştür. Tüm bu cinayetlerin ardında Aynur’un olduğunu düşünen Behzat Ç., olayları aydınlatmak amacıyla Müsteşar’la Sevim’in (Arif’in karısı) gizlice kaydedilmiş olan sevişme görüntülerinin peşine düşer.

Öte yandan Emre Giray cinayeti hakkında edinilen bilgiler cinayet ekibinin Ercüment Çözer(Nejat İşler) hakkındaki şüphelerini giderek arttırır. Behzat Ç. hem Ercüment’in hem de Müsteşar’ın peşindeyken Osman Yüzer adlı bir araba tamircisi, inşaat alanında ölü bulunur. Yapılan ilk incelemeler Yüzer’in telle boğularak öldürüldüğünü göstermektedir. Soruşturmanın derinleşmesiyle birlikte, Osman Yüzer’in bürokrat Yener Üstün’ün ölümüyle bağlantısı olduğu ortaya çıkar. Behzat Ç. ve ekibi, Müsteşar’ın etrafında dönen bu kanlı ilişkiler ağını çözmeye çalışırken, Ercüment’le Müsteşar’ın yakınlığına da tanık olacaktır.

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.565
39423_behzat-c.jpg

Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi

Tarih: 2011-01-09 TV : STAR TV Saat: 20:00Tür:Yerli Dizi

Pazar akşamları 20.00’da Star’da!

15.bölüm özeti:

Karanlıkta Kalanlar

Behzat Ç.’nin rüşvet aldığı iddiası basında yer almıştır. Hakkında soruşturma açılır. Behzat Ç. kendisine komplo kuranın Ercüment olduğunu düşünür, gerçeği öğrenmek için haberi yapan gazetecinin peşine düşer.
Mankenlik ajansı sahibi Esma, kaldığı otel odasında bilekleri kesilmiş bir halde bulunur. Yapılan inceleme sonucunda Esma’nın intihar süsü verilmiş bir cinayete kurban gittiği anlaşılır. Cinayetin işlendiği otelde büyük bir defile gerçekleştiği öğrenilir. Esma’nın ajansına bağlı mankenlerden biri olan Gizem, yaşadığı iş kazasının ardından Esma tarafından işten kovulmuştur. Defilenin sahibi Cavit, Esma’nın eski kocası, konuklar, mankenler, cinayet ekibi tarafından araştırılır. Esma moda dünyasında, disiplini ve acımazlığı ile ün yapmış bir kadındır.
Behzat Ç., ekibiyle birlikte bir yandan cinayeti aydınlatmaya çalışırken diğer yandan kendisine rüşvet komplosu kuran kişilerin peşine düşer.

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.565
Özet

Profesör Barış Öncü, bir banka önünde kimliği belirsiz bir genç tarafından kurşunlanarak öldürülür. Behzat Ç. cinayetin siyasi boyutu olduğuna inanır. Barış Hoca tanınmış bir akademisyendir; Azınlıklar ve Ermeni meselesiyle ilgili çalışmaları olmuştur. 301’den yargılanmıştır. Milliyetçi kesimlerden tehditler aldığı bilinmektedir. Görgü tanıkları, şüpheli şahsın beyaz bir bere taktığını ve cinayeti işledikten sonra taksiye binerek olay yerinden uzaklaştığını ifade ederler. Behzat Ç. ve ekibi Beyaz Bereli şahsın peşine düşerler.

Olayı aydınlatmaya çalışan Behzat Ç., zanlıyı yakalama aşamasında birtakım engellerle karşılaşır. Ancak esas mücadeleyi, çocuk yaştaki zanlının yakalanmasının ardından, suikastın gerçek sorumlularını bulmaya çalışırken yaşayacaktır.

Öte yandan rüşvet meselesinin peşini bırakmayan Şevket, çevresini kullanarak Behzat Ç.’ye komplo kuran kişinin kimliğine ulaşmıştır. Behzat Ç. kendisine rüşvet teklif eden adamla yüzleşecek ve olayın arkasındaki kişiyi öğrenecektir.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar