Belirli Besinlerle Beslenme Zayıflatmaz

Es_se

Daimi Üye
Tepki
22.496
Belirli Besinlerle Beslenme Zayıflatmaz

Lindsey Unterberger

İlk olarak, diyetin eğlenceli olmadığını kabul ediyorum. Tabi ki, diyet yapıyorum; son kalan beş kilomu verme hayalim beni düzenli olarak beslenmemi ve iyi hissetmemi sağlıyor. Diyetle olan problemim, karbonhidratların eksik veya porsiyonların olması değil, yemek yeme isteğidir.

Öğle yemeğini hatırlayın, sağlıklı atıştırmaya ve düşük kalori içeren yiyecekler hazırlamaya özen gösterin. Arthur Gunning, 2003 Ağustos ayında hazırlanan diyet “ ZoneChefs”’i bulduğunda aynı şeyleri düşündü. ZoneChefs, saat 5’den önce her sabah kapınıza bırakılan taze ve lezzetli yemekler olduğu anlamına gelen meşhur beş diyet programından biri. Bu diyet programında yer alan yiyeceklerin miktarları % 40 karbonhidrat, % 30 yağ, % 30 protein olarak belirlenmiş.

Bu program kişisel keyfime biraz benzer. Beni izleyin.

İşte asıl olan soru: Bu program işe yarar mı? Bu yiyecekler, Gunnings’in saydıkları kadar lezzetliler mi? ZoneChefs, üç hafta içinde insanların 4,5 kilogram vermesine yardım eden Zone seçeneğini sunuyor.

ZoneChefs’in yaklaşık 75 ünlü müşterisi var. (Kevin Costner ve Liza Minnelli gibi…) Gunning, Oscar veya sinema yıldızı olsalar da olmasalar da herkesin harika elbiseler veya smokinlerin içerisinde harika görünmek istediğini söyler.

Diyet programımın ilk haftası sabahı, kaygıyla kapımı açtım. Ama o vardı: günün yiyecekleriyle hazırlanmış küçük kara çanta. Merdivenlerimi çıkmak zorunda kalan ( kişi kalan bana bu çantayı getiren ) için kaygılandım. İşime gittiğimde çantamı açtım ve yiyebileceğim yiyecekler ile ne zaman yiyeceğimi içeren notları gördüm. ZoneChefs ile ekstra zaman ihtiyacı yok. Ancak yemek yemeden, atıştırmadan dört ya da beş saatten fazla süre durmanızı tavsiye ediyor. Her gün için üç öğün yemek ve iki atıştırma veriliyor. Gerektiğinde 1 ila 3 dakika mikrodalga fırında bütün bu yemekler ısıtılabiliyor.

İlk gününün sabah kahvaltısı dışında yumurta karışımı ve programımda yer alan diğer yemekler Gunning’in iddia ettiği kadar lezzetliydi. Sabah kahvaltısı, peynirli, çikolatalı ve muzlu soya pideleriyle donatılmıştır. Öğlen yemeği ise, her çeşit salata; akşam yemeği de her gün farklı yiyeceklerle hazırlanmıştı. Daha önceden hiç böyle bir diyet duymamıştım!

Ancak, en iyi yanı tatlıya da yer vermesiydi. Daha önceki diyetlerin hiç birinde tatlıya yer verilmemişti ama bu diyet programı tatlıya izin veriyor. Kim çikolatalı pasta yiyerek kilo verir?

Diyetin ilk günlerinde fark ettiğim değişikliklerden biri ise, ne kadar sık ve ne kadar az miktarda yemek yediğim. Sürekli yemek yediğimi hissediyordum. Porsiyonların küçük olmasına rağmen nadir acıkıyordum çünkü kısa süreli zamanla yemek yiyordum. İkici haftayla birlikte vücudum, uyandığım bir saat içinde kahvaltı yapmaya alıştı. Genellikle, ben sabah kahvaltısını yapmazdım. ( Bazen zorla yapardım!)

Biri tahmini işlerinden kurtulduğunda düzenli yemek yemesini söylerim. Yediğim kahvaltıyı hatırlamak veya öğlen yemeğine gitmek istediğim yerleri düşünmek zorunda değildim; çünkü her yer bana uyardı.

“Senin için harika seçeneklerimiz var” diyor Gunning “Size çöreklerle dolu bir çanta vermeyeceğiz.”

Çoğu zaman, ZoneChefs programım da hile yaptım. Sıcak çikolatadan vazgeçemiyorum.Ofiste gizlice sıcak çikolata içiyorum. ZoneChefs, gün de en az 6 bardak su içmemizi öneriyor ama maalesef ben bunu yapamıyorum. Biri işe ev yapımı çörek getiriyor. Şekerli karışımdan yapılıyor ve ne yazık ki ben buna da dayanamıyorum ve bu çöreği yiyorum.

Bu hafta sonu kabus gibiydi. ZoneChef Diyeti, hem yedi gün hem de beş günlük bir yemek programı sunuyor. Ben yedi günlük olan programı seçtim ve planı pek uygulayamadım. Yemek için dışarı çıktım ve arkadaşlarımla birlikte fazla yedim. Hafta sonları dışarı çıkmak isteyen biri için beş günlük yemek planının daha iyi olacağını düşünüyorum. Gunning, dışarıdaki akşam yemekleri için bu birkaç tavsiyeyi sunuyor. "Dışarı çıkmak zorunda kalırsanız evden ayrılmadan önce ne yiyeceğinizi düşünün ve yüksek protein içeren karides ve kokteyl gibi yiyeceklerin siparişini vermeyin" demişti.

Eğlenceli bir hafta sonunun yanında diyet programımla yaşadığım tek sorun, özel günlerde yemek istediğim yiyeceği seçememek. ZoneChefs’nin, New York’da 15 tane iyi yiyecek yapan baş aşçısı ve 120 günde yemek hazırlayabilen 9 tanede aşçısı da Kaliforniya’da var. Bazı günler akşam yemekleri için soğanlı biftek veya öğle yemeklerinde İsviçre salatası ve hindi yemek istemem. Gunnings, diyet programının, nerede ve ne yiyeceğini, atıştırma için çantası ne koyacağını bilmeyenlere yol gösterdiğini söylüyor. Her sabah yumurta yiyebileceğinizi biliyorsanız bazı sabahları çantanızı açmayacağınızı gösterir çünkü çantanızda ne olduğunu zaten biliyorsunuz.

Programla 21. günden sonra, üç kilo vermeyi başardım ( genellikle yediğimden daha fazlasını yemeyi düşünmek kötü bir fikir değil) ve ayrıca porsiyonlarımın ölçülerine dikkat etmeyi öğrendim. Çoğu kötü alışkanlıklarımı bazen tekrarlasam da artık sabah kahvaltısı yapıyorum.

Barry Sears, Ph.D’den Soya Zone

alıntıdır

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar