malzemeler:
2 su bardagi sicak süt,
1 su bardagi sivi yag,
3 yumurta
1 maya, 1kabartma tozu
1 yemek kasigi tuz, 1 yemek kasigi seker,
aldigi kadar un
icine: beyaz peynir ve maydonoz
Yapilisi:
sicak süt, sivi yag, 3 yumurtanin aki (sarilarini üzerine sürülmesi icin ayrilsin), maya,kabartma tozu, tuz vede sekeride ekleyip iyicene karistiralim.Üzerine un ekleyelim ve yumusak bir hamur elde edelim.hamurumuzu oklavamizla acalim önce 4 de sonrada 12 ye bölelim yufkamizi icine bolca ic magzemelerini koyun ve kenarlarini kapatarak saralim 10dk dinlendirelim üzerlerine yumurta sarisi sürelim ve kabarmasini bekleyelim,kabardikdan sonrada önceden isitilmis firinimizda 180 derecede pisirelim .firindan cikarinca üzerlerine nemli mutfak havlusuyla kapatirsak pamuk gibi yumusacik olurlar
2 su bardagi sicak süt,
1 su bardagi sivi yag,
3 yumurta
1 maya, 1kabartma tozu
1 yemek kasigi tuz, 1 yemek kasigi seker,
aldigi kadar un
icine: beyaz peynir ve maydonoz
Yapilisi:
sicak süt, sivi yag, 3 yumurtanin aki (sarilarini üzerine sürülmesi icin ayrilsin), maya,kabartma tozu, tuz vede sekeride ekleyip iyicene karistiralim.Üzerine un ekleyelim ve yumusak bir hamur elde edelim.hamurumuzu oklavamizla acalim önce 4 de sonrada 12 ye bölelim yufkamizi icine bolca ic magzemelerini koyun ve kenarlarini kapatarak saralim 10dk dinlendirelim üzerlerine yumurta sarisi sürelim ve kabarmasini bekleyelim,kabardikdan sonrada önceden isitilmis firinimizda 180 derecede pisirelim .firindan cikarinca üzerlerine nemli mutfak havlusuyla kapatirsak pamuk gibi yumusacik olurlar