"Benzin alana bardak" dönemi bitti!

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.317
"Benzin alana bardak" dönemi bitti!

Akaryakıt litre fiyatı 4 Lira'yı bulurken Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), “yan maliyetleri” azaltacak önemli bir karar aldı.

attachment.php

Sektöre 50 milyon liralık bir doping etkisi yaratacak karara göre, 31 Aralık 2011 tarihinden itibaren akaryakıt dağıtım şirketleri deterjan, çanak-çömlek, bardak ve oyuncak promosyonu yapamayacak. EPDK, dün gerçekleştirdiği toplantıyla petrol ve akaryakıt fiyatlarındaki artışı değerlendirdi.

Toplantıda akaryakıt fiyatları üzerinde etkisi olan, yan maliyet unsurları masaya yatırıldı. Kurul, akaryakıt satışlarını teşvik etmek için dağıtım şirketlerinin yaptığı “mal bazlı promosyonların” yıllık maliyetinin 50 milyon lira düzeyinde olduğunu dikkate alarak deterjan, oyuncak, bardak, çanak gibi promosyonların yasaklanmasını kararlaştırdı. Karar 31 Aralık 2011 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak. EPDK kaynakları, “Bu tarihe kadar promosyonlar tamamlanacak. Bu tarihten sonra mal promosyonu yasaklanıyor. Finansal bazı promosyonlar söz konusu, onlar devam edecek” dedi.

‘FİYATI DÜŞÜREBİLİR’
Sektör uzmanları bu, yasaklama kararının maliyetler üzerinde olumlu etki edeceğine işaret ederek, az da olsa akaryakıt fiyatının düşebileceğini vurguladı. Uzmanlar akaryakıtın kuruş düzeyinde ineceği mesajını verdi. EPDK kaynakları, promosyon yasağı kapsamına gazetenin girip girmediğine yönelik soruya, “Bu konuda alınan bir karar yok., Akaryakıt dağıtım şirketleri, gazete vereceklerine ilişkin bir talepte bulunursa buna bir yanıt veririz” karşılığını verdi.

OLCAY AYDİLEK- GAZETE HABERTURK- HT EKONOMİ

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.485
Verdikleri de birşey olsa zaten. İnsanların gözünü boyamaktan başka birşey değil. -kizgin

mmelis

Aktif Üye
Tepki
62
dünyanın en pahalı akaryakıtı kullanan tek ülkeyiz yinede şükürr asla kimseye vermeyiz bu birinciliği..

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar