Beyaz Çikolata Soslu Kakaolu Bisküvi
Malzemeler:
40 gr. sütlü çikolata
25 gr. kakao
1,5 su bardağı pudra şekeri
250 gr. yumuşamış tereyağ
1 yumurta
1 çay bardağı nişasta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
Aldığınca un
Üzeri için:
1 pk. beyaz çikolata sos
500 gr. süt (çikolata sos için)
2 adet muz
Şekerlemeler
Yapılışı:
Tüm malzemeler karıştırılıp yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Elde edilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp elde yuvarlanır ve yassılaştırılır.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralanı.
170 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır.
Beyaz çikolata soso 500 gr. süt ile pişirilir. Soğutulur.
Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine birer tatlı kaşığı dökülür ve kurabiyeler servis tabağına alınır. Her bir soslu kurabiyenin üzerine birer muz ve şekerleme konur şeker şeker servis edilir
Alıntıdır...