Beyaz Cikolatali Muzlu Pasta-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
Malzemeler:
Pandispanya için:
4 adet yumurta
4 kahve fincanı şeker
3,5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Krema:
1 kutu krema (200 ml)
100 gram beyaz çikolata rendesi
1,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 çimdik tuz
5 çorba kaşığı şeker
1 adet yumurta
Islatmak için:
1,5 çay bardağı ılık süt
1,5 çorba kaşığı bal
İçi için:
2 adet muz
Ceviz kırıkları
Üzeri için:
1 paket krema (200 ml)
1 paket krema sertleştirici
150 gram beyaz çikolata rendesi
Boncuk şeker
Yapılışı:
*Pandispanya için öncelikle şeker ve yumurtalar 5-6 dakika
çırpılır.
*Un, vanilya ve kabartma tozu ayrı bir kaba elenip sonra yumurtalı karışıma
ilave edilir, karıştırılır ve yağlanmış kelepçeli kalıba boşaltılır. (Ben 23 santimlik
kelepçeli kalıp kullandım.)
*175 derece fırında 35 dakika pişirilir.
*Piştikten sonra fırının kapağı açık bırakılarak içinde soğutulur.
*Soğuyan pandisyanya 3 kata bölünür. (Ben üçe böldüm ama isterseniz ikiye bölerek
2 kat olarakta hazırlayabilirsiniz)
*Krema için önce bir tencereye nişasta, vanilya, toz şeker ve tuz konulup karıştırılır
ve üzerine çikolata hariç diğer malzemeler eklenip koyulaşıp kaynamaya başlayıncaya
kadar çırpma teli ile çırpılarak pişirlir.
*Krema tencerenin içinden büyük bir kaseye boşaltılır ve içine rendelenmiş beyaz çikolata
eklenip, çikolata eriyip krema ile iyice karışıncaya kadar çırpma teli yardımı ile karıştırılır.
Ara sıra karıştırılarak soğumaya bırakılır.
*Üzeri için krema ve krema sertleştirici iyice koyulaşıncaya kadar çırpılır ve buzdolabında bekletilir.
*Kelepçeli kalıbın çember kısmı düz servis tabağının içine yerleştirilir ve pandispanyanın
alt katı içine konulup ballı süt ile ıslatılır.
*Üzerine hazırlanan çikolatalı kremadan yayılıp dilimlenmiş muz ve ceviz kırıkları ilave
edilir ve tüm katlar tamamlanıncaya kadar bu işlem yapılır.
*Bu şekilde buzdolabında soğumaya bırakılır.
*Soğuduktan sonra çember pastanın etrafından çıkarılır ve üzeri için hazırlanan krema
ile pastanın üzeri ve kenarları sıvanır.
*Rendelenmiş beyaz çikolata ile kenarları ve üzeri kaplanır,boncuk şekerler ile süslenir.

ALINTI

beyazcikpasta.jpg

 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
begenmene sevindim
umarim dener ve begenirsin
yorumunuda paylasirsan sevinirim
bizlerede fikir olur canim:hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst