Bezelye Corbasi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
034.JPG


malzeme
250 gr dondurulmus bezelye
1 büyük patates
1 kuru sogan orta boy
3 dis sarimsak
yarim cay bardagi sivi yag
1,5 yemek kasigi misir unu
6 su bardagi et suyu
2 cay kasigi tepeleme mercankösk (majoran )
tuz karabiber
1 yemek kasigi seker
bir avuc maydanoz yapragi (yani saplari tamamen temizlenmis )
1 yemek kasigi tereyag

yapilisi
cözülmesini beklemeden bezelyeyi tencereye koyalim üzerine sekeri serpistirelim dogradigimiz soganlari ve sarimsaklari ve sivi yagini ekleyip ocakta bes dakika kavuralim en son misir ununu ekleyip bir iki kez cevirelim malzememizi .
üzerine et suyunu ilave edelim. tuzunu karabiberini ve mercan köskünü serpistirelim .orta ateste kaynamaya birakalim .20 dakika kaynamaya birakalim kapagi yarim acik birakalim ki tasmasin
20 dakikanin sonunda el blendirindan gecirelim .
en son maydanozu atip corbaya el blendirini bir iki kez daha calistiralim .
krema tadini vermek icin tereyagini birakalim tenceredeki corbamiza
erisin lezzetine lezzeti katsin .dumani üzerinde servise sunalim

ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
kis kapida ya zaten canim bol bol cesit cesit yapip yemek lazim hem icimizi isitsin
hem karnimizi doyursun
hem vitamin deposu olussun :)
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.317
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Bezelyeyi cok severim ama corbasini icmedigim geldi aklima. :acep:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst