Bezelye Çorbası
Patatesleri soyup küçük kareler halinde doğrayın. Soğanı incecik kıyın. Bir tencereye bezelye, patates, soğan, nane ve tavuk suyunu koyun. Arzu ettiğiniz miktarda tuz ve karabiber ekleyin. Orta dereceli ateşte kaynamaya başlayınca altını kısın ve düşük ateşte 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra mikser yardımıyla sıvı hale getirip tülbentten geçirin. Tekrar kaynatın. Üzerine yoğurt ve kıyılmış taze soğan ekleyip servis yapabilirsiniz.
4
kişilik
50 dakika
İngiltere
Malzemeler
500 gr bezelye
5 su bardağı tavuk suyu
1 soğan
1 patates
Nane
Yoğurt
Tuz, karabiber
Taze soğan
Patatesleri soyup küçük kareler halinde doğrayın. Soğanı incecik kıyın. Bir tencereye bezelye, patates, soğan, nane ve tavuk suyunu koyun. Arzu ettiğiniz miktarda tuz ve karabiber ekleyin. Orta dereceli ateşte kaynamaya başlayınca altını kısın ve düşük ateşte 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra mikser yardımıyla sıvı hale getirip tülbentten geçirin. Tekrar kaynatın. Üzerine yoğurt ve kıyılmış taze soğan ekleyip servis yapabilirsiniz.
4
kişilik
50 dakika
İngiltere
Malzemeler
500 gr bezelye
5 su bardağı tavuk suyu
1 soğan
1 patates
Nane
Yoğurt
Tuz, karabiber
Taze soğan