Bezelye Çorbası

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.396
Puan
113
Bezelye Çorbası


Patatesleri soyup küçük kareler halinde doğrayın. Soğanı incecik kıyın. Bir tencereye bezelye, patates, soğan, nane ve tavuk suyunu koyun. Arzu ettiğiniz miktarda tuz ve karabiber ekleyin. Orta dereceli ateşte kaynamaya başlayınca altını kısın ve düşük ateşte 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra mikser yardımıyla sıvı hale getirip tülbentten geçirin. Tekrar kaynatın. Üzerine yoğurt ve kıyılmış taze soğan ekleyip servis yapabilirsiniz.
4
kişilik

50 dakika

İngiltere


Malzemeler

500 gr bezelye
5 su bardağı tavuk suyu
1 soğan
1 patates
Nane
Yoğurt
Tuz, karabiber
Taze soğan
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst