T
tugceyildiz
Misafir
Malzemeler:
Yarım kilo köftelik kıyma
200 gr Amerikan kuru bezelye (haşlanmış)
1 büyük soğan
2 yumurta
2 dilim bayat ekmek içi
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı susam
2 çay kaşığı kekik
Tuz
Karabiber
Köftenin yanına garnitür için;
200 gr pirinci
1 kahve fincanı Mısır
1 kırmızı biber
1 kahve fincanı dilimli yeşil zeytin
1 kahve fincanı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Tuz
Hazırlanışı:
Kıymayı çukur bir kaba koyun. Soğanı, ufalanan ekmek içlerini, 1 yumurtayı, kaşar peyniri rendesini, sıvıyağı, kekiği, karabiberi ve tuzu birlikte iyice yoğurun. Haşladığınız bezelyeleri yoğurduğunuz kıymalı karışıma ezmeden dikkatlice karıştırın. Köfteyi rulo şeklinde fırın kabına dizin. Üzerine yumurta sarısı ilave ederek susam gezdirin. 1 çay bardağı su ekleyerek fırında 20 dakika pişirin.
Garnitürün hazırlanışı:
Pirinci 2 su bardağı sıcak su ile haşlayın. İçine yeşil zeytinleri, ince kıyılmış kırmızı biberleri, zeytinyağını, mısırı karıştırın. Pirinçler pişince kapatın. Bezelyeli köftenizin yanında servis yapın.
Yarım kilo köftelik kıyma
200 gr Amerikan kuru bezelye (haşlanmış)
1 büyük soğan
2 yumurta
2 dilim bayat ekmek içi
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı susam
2 çay kaşığı kekik
Tuz
Karabiber
Köftenin yanına garnitür için;
200 gr pirinci
1 kahve fincanı Mısır
1 kırmızı biber
1 kahve fincanı dilimli yeşil zeytin
1 kahve fincanı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Tuz
Hazırlanışı:
Kıymayı çukur bir kaba koyun. Soğanı, ufalanan ekmek içlerini, 1 yumurtayı, kaşar peyniri rendesini, sıvıyağı, kekiği, karabiberi ve tuzu birlikte iyice yoğurun. Haşladığınız bezelyeleri yoğurduğunuz kıymalı karışıma ezmeden dikkatlice karıştırın. Köfteyi rulo şeklinde fırın kabına dizin. Üzerine yumurta sarısı ilave ederek susam gezdirin. 1 çay bardağı su ekleyerek fırında 20 dakika pişirin.
Garnitürün hazırlanışı:
Pirinci 2 su bardağı sıcak su ile haşlayın. İçine yeşil zeytinleri, ince kıyılmış kırmızı biberleri, zeytinyağını, mısırı karıştırın. Pirinçler pişince kapatın. Bezelyeli köftenizin yanında servis yapın.