Bezelye ve Pirinçli Köfte (5 kişilik)

T

tugceyildiz

Misafir
Malzemeler:
Yarım kilo köftelik kıyma
200 gr Amerikan kuru bezelye (haşlanmış)
1 büyük soğan
2 yumurta
2 dilim bayat ekmek içi
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı susam
2 çay kaşığı kekik
Tuz
Karabiber

Köftenin yanına garnitür için;
200 gr pirinci
1 kahve fincanı Mısır
1 kırmızı biber
1 kahve fincanı dilimli yeşil zeytin
1 kahve fincanı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Tuz

Hazırlanışı:
Kıymayı çukur bir kaba koyun. Soğan’ı, ufalanan ekmek içlerini, 1 yumurtayı, kaşar peyniri rendesini, sıvıyağı, kekiği, karabiberi ve tuzu birlikte iyice yoğurun. Haşladığınız bezelyeleri yoğurduğunuz kıymalı karışıma ezmeden dikkatlice karıştırın. Köfteyi rulo şeklinde fırın kabına dizin. Üzerine yumurta sarısı ilave ederek susam gezdirin. 1 çay bardağı su ekleyerek fırında 20 dakika pişirin.

Garnitürün hazırlanışı:
Pirinci 2 su bardağı sıcak su ile haşlayın. İçine yeşil zeytinleri, ince kıyılmış kırmızı biberleri, zeytinyağını, mısır’ı karıştırın. Pirinçler pişince kapatın. Bezelyeli köftenizin yanında servis yapın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst