incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler
- 3 Su Bardağı Bezelye (ayıklanmış)
- 1 Su Bardağı Patates (minik minik doğranmış)
- 1/2 Su Bardağı Havuç (minik minik doğranmış)
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- 1 Çay Bardağı Zeytinyağ
- 2 Diş Sarımsak (iri iri doğranmış)
- 2 Adet Kesme Şeker
- 3 Su Bardağı Su
- 1 Adet Bulyon (isteğe bağlı)
- Zeytinyağını orta ateşte ısıtın, havuçları ve sarımsakları ekleyip, havuçlar hafifçe sararana kadar 1-2 dk. kavurun. Salçaları ekleyin ve karıştırmaya devam edin. (Bu aşamada 1-2 yemek kaşığı su eklerseniz, salçanın top top görüntüsü gidip krema gibi bir kıvama ulaşır)
- Bezelyeleri ekleyin ve 3-4 dk. sürekli karıştırarak kavurun. Patatesleri ekleyin ve 1-2 dk. daha kavurun.
- Kaynar suyu, şekeri, bulyonu ekleyin (bulyon koymayacaksanız, tuz ekleyin) ocağın altını kısın ve 25-30 dk. bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
& Tariflerde, orta boy havuç, patates gibi tanımlamalardan çok hoşlanmıyorum. Orta boy biraz göreceli bir kavram bana göre Bu nedenle,
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
'te olduğu gibi, sebzeleri hazırladıktan sonra su bardağı ile ölçtüm.ALINTI