T
tugceyildiz
Misafir
Malzemeler:
5-6 adet enginar kalbi
1 çay bardağı Amerikan kuru bezelye
1 çay bardağı yeşil mercimek
4 adet soğan
1 adet havuç
1 adet portakal
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
Tuz
Dereotu
Hazırlanışı:
Bezelyeyi ve mercimeği bir gece önceden su dolu bir kapta bekletin. Taze soğanları zeytinyağında tuz ve şekerle birlikte kavurun. Haşlayıp süzdüğünüz bezelyeleri, mercimeği ve küp doğranmış havucu ekleyin. Enginarlar altta kalacak şekilde tencereye dizin ve üstüne sebzeli harcı ilave edin. Portakalı sıkın ve suyunu üstüne gezdirin. 1/2 bardak su ilave ederek kısık ateşte pişirin. Servis tabağına aldıktan sonra dereotuyla süsleyerek servis yapın.
5-6 adet enginar kalbi
1 çay bardağı Amerikan kuru bezelye
1 çay bardağı yeşil mercimek
4 adet soğan
1 adet havuç
1 adet portakal
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
Tuz
Dereotu
Hazırlanışı:
Bezelyeyi ve mercimeği bir gece önceden su dolu bir kapta bekletin. Taze soğanları zeytinyağında tuz ve şekerle birlikte kavurun. Haşlayıp süzdüğünüz bezelyeleri, mercimeği ve küp doğranmış havucu ekleyin. Enginarlar altta kalacak şekilde tencereye dizin ve üstüne sebzeli harcı ilave edin. Portakalı sıkın ve suyunu üstüne gezdirin. 1/2 bardak su ilave ederek kısık ateşte pişirin. Servis tabağına aldıktan sonra dereotuyla süsleyerek servis yapın.