Biber soslu pirinçli kek

T

tugceyildiz

Misafir
attachment.php

HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 DK.
PİŞME SÜRESİ: 30 DK.
6 KİŞİLİK
MALZEMELER
250 gr. California Calrose pirinci
300 gr. füme hindi göğsü
150 gr. mısır konservesi
300 gr. bezelye
300 gr. krema
150 ml. süt
4 adet yumurta
1 paket kuru ot karışımı
100 gr. kaşar peyniri
Sos için;
4 yemek kaşığı sıvı yağ
250 gr. kırmızı dolmalık biber
1 adet soğan
100 ml. sebze suyu
Toz şeker, tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Amerikan pirincini haşlayın. Diğer tarafta hindi göğsünü ince doğrayın. Mısırı süzün, haşlanmış bezelye ve hindi eti ile karıştırın. Pirinci süzün ve hemen mısır- bezelye karışımına katın. 150 gr. krema, süt ve yumurtayı çırpın, tuz ve biberle lezzetlendirin. Kuru otları içine atın. Kaşar peynirini rendeleyin ve karışıma ilave edin. Dikdörtgen bir fırın tepsisini 2 yemek kaşığı yağ ile yağlayın. Hazırladığınız kek karışımını tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 15 dakika pişirin. Bu arada biberleri temizleyin ve doğrayın. Soğanı doğrayın. 2 yemek kaşığı yağı küçük bir tencerede kızdırın, biber ve soğanı soteleyin. Sebze suyunu ilave edin, orta ateşte 12 dakika pişirin. Mutfak robotunda püre haline getirin, kalan kremayı içine karıştırın. Tuz, karabiber ve bir tutam şeker ile tatlandırın. Pirinçli keki dilimleyin ve biber sosu ile servis yapın.
 

Ekli dosyalar

  • Biber Soslu Pirinçli Kek.jpg
    Biber Soslu Pirinçli Kek.jpg
    91,9 KB · Görüntüleme: 57

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst