Biberiyeli Domatesli İtalyan Ekmeği – Focaccia

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Pratik ve lezzetli bir İtalyan ekmeği Focaccia, hamuru için temel malzemeler un, su, zeytinyağı ve maya. Tuz ve şeker ile tatlandırılıp kabartılan bu hamurdan istediğiniz kadar çeşit üretebilirsiniz.
İsterseniz benim yaptığım gibi sadece kekik ve zeytin ile, isterseniz domates, biberiye, soğan ile çeşnilendirebilirsiniz.




focaccia.jpg


kekikli_zeytinli_ekmekler.jpg


Arman Kırım bir yazısında pizzanın atası diye bahsetmiş, bence de çok doğru bir tespit ama belirtmeliyim ki pizzadan daha lezzetli.
Bu çeşnili ekmekleri sadece zeytinyağı ve peynir ile servis edebilirsiniz. Misafirlerinizi ağırlayacağınız bir akşam yemeğinde baharatlı zeytinyağı ile servis edildiğinde harika bir başlangıç olacaktır.


Ekmekleri fırına vermeden önce elinizde varsa bir miktar deniz tuzu serpebilirsiniz.

Malzemeler:
ekmek hamuru için
2 su bardağı + 1 su bardağından 1 parmak eksik un – 320 gr
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı kuru aktif maya
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Üzeri için:
taze biberiye
çeri domatesi
zeytin
kekik
1 su bardağı kadar zeytinyağı
Yapılışı:
1- Ekmek hamuru için gerekli tüm malzemeyi derin ve geniş bir yoğurma kabına alın.
2- Hamuru yoğurup top haline getirin ve üzerine nemli bir bez örterek 35 dakika kadar ılık bir yerde dinlendirin.
3- Şişip kabaran hamuru iki bezeye bölün.
4- Böldüğünüz bezeyi hafifçe unladığınız tezgaha alarak toparlayın ve çok inceltmeden merdane yardımıyla açın.
5- Diğer bezeye de aynı işlemi uygulayarak ikisini de hafifçe yağladığınız ve unladığınız fırın tepsisine alın.
6- Fırın tepsisindeki hamurların üzerine zeytinyağı gezdirin ve elinizle yayın. Hamurların üzerine parmaklarınız ile bastırarak çukurlar yapın.
7- İlk hamurun üzerine dilimlediğiniz domatesleri dizin ve biberiye serpin.
8- İkinci hamura zeytinleri yerleştirin ve kekik serpin.
9- 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
10- Pişen focacciaları dilimleyerek servis yapın.


ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst