Bin 905 Sayfalık Bir İntihar Notu Bıraktı!

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
Bin 905 Sayfalık Bir İntihar Notu Bıraktı!

4640.jpg

35 yaşındaki Mitchell L. Heisman, arkasında bin 905 sayfa not bırakarak intihar etti. Genç adam bu not için beş yıldır çalışıyordu

Albany Üniversitesi psikoloji mezunu olan Mitchell L. Heisman, cumartesi günü, Yahudilerin kutsal günü Yom Kippur'da kilise kapısı önünde şakağına dayadığı tetiği çekerek yaşamına son verdi. Ve geriye bin 905 sayfadan oluşan bir intihar notu bıraktı.
Yakınları, genç adamın psikolojik sorunları olduğunu ve beş yıldır bıraktığı bu intihar notu üzerinde çalıştığını söyledi.
Heisman’ın bu konuda Harvard'ın profesörlerinden fikir aldığı da iddia ediliyor.
Heisman’ın yakınlarının e-posta hesaplarına düşen uzun nota bakılırsa genç adam yaşamını "nihilist bir deney" olarak ele alıyor.
"YAŞAM MANASIZ"
Bin 433 dipnotun, 20 sayfalık bir bibliyografinin bulunduğu, Tanrı’ya bin 700'den fazla kere atıfta bulunulan ve Alman filozof Friedrich Nietzsche’ye 200 referans veren çalışmada Heisman, deneyimini şu sözlerle özetliyor:
"Her sözcük, her düşünce, her duygu tek bir çekirdek probleme geliyor: Yaşam manasız."

LiLyum

Aktif Üye
Tepki
80
İnsan yaşamının bir amacı olmayınca manasız geliyor tabi. O kadar intihar notu yazacağına biraz araştırsaydı neden bu dünyaya gelmiş... Psikolojik olarak büyük sorunları varsa o ayrı mesele. Allah korusun...

rüzgar gülü

Daimi Üye
Tepki
10.147
"Her sözcük, her düşünce, her duygu tek bir çekirdek probleme geliyor: Yaşam manasız.":alsana::alsana:
yaşam manasız, anlamsız gereksiz olsaydı Rabbim bizi bu dünyaya getirmezdi... imtihan ediliyoruz ve ne yazıkki bu kişi imtihanı geçememiş... Allah yardımcımız olsun...

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
ben hep intiharin birden karar verildigini düsünürdüm adam 5 yil calismis bunun icin:sok:

elis

Daimi Üye
Tepki
4.883
ama yakinlarida biliyomus,ben oyle anladim,niye engel olmamislar adama,,,,,,,,

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
iançlı olmayan bi insanın intihar etmesi aslında çok normal...biz inançlı olduğumuz halde bazen neden böyle oluyo ne zaman bitecek die isayana düşüyoruz...Allah affetsin

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar