Bir atasözüde sen söyle...

OP
ebrulii

ebrulii

Daimi Üye
Tepki
3.710
Kork Allah`tan korkmayandan:

Allah korkusu, öte dünyaya inanan insanları pek çok kötülükten uzak tutar. Çünkü yaptığı kötülüklerin cezasız kalmayacağını bilir ve kolay kolay kötülük yapamaz. Ama insan yüreğinden Allah korkusunu söküp attı mı, şeytanla baş başa kaldı demektir. Artık onun düşünemeyeceği kötülük yoktur, her türlü fenalığı eline fırsat geçti mi kolaylıkla yapar. Bu bakımdan böylelerinden çekinmek, uzak durmak, kendini korumak gereklidir.

OP
ebrulii

ebrulii

Daimi Üye
Tepki
3.710
İyilik yap denize at balık bilmezse Halik bilir:

Yaptığın iyiliklerden karşılık bekleme; yaptığın iyilik boşa çıksa da kıymeti bilinmese de sen iyilik yapmaya devam et. Bunu Yüce Allah görür. Bu davranışından ötürü seni bu dünyada olmasa bile öbür dünyada mutlaka ödüllendirir. Hem de kat kat fazlasıyla.

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322
Affınıza sığınarak söylüyorum ama benim en favori atasözümdür:
"Eşeğe haddinden fazla değer verirsen; kendini yarış atı zannedermiş"
:hihi::hihi::hihi:
Manası: Kimsye haddinden fazla değer verme! :zopa::zopa:

enise_

Daimi Üye
Tepki
1.923
Allah dağına göre kar verir (verir kışı).

Yüce Allah, her kuluna kaldırabileceği ölçüde yük, sıkıntı verir. Bu kimine az, kimine çoktur. Herkesin dayanabileceği kadardır.

buda bendennnn-ciko

enise_

Daimi Üye
Tepki
1.923
rica ederim tatlım
bu arada cidden güzel bi konu olmuş bu konuda ne kadar cahil olduğumu farkettm utandım:eek:ys:
artık sık sık araştırıcam -ciko

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322
BAL TUTAN PARMAĞINI YALAR.:eek:ky::eek:ky::cikolata:

İyi, verimli işlerle uğraşanlar,
o işin verdiği olanaklardan kendileri de yararlanırlar.

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322
Abdal ata binince bey oldum sanır, şalgam aşa girince yağ oldum sanır:

" Kimi görgüsüz ve eğitimsiz kimseler bir rastlantı sonucu lâyık olmadıkları önemli bir işin başına geçseler ya da bir mevki elde etseler, aptalca davranmaya, o yerin adamı gibi görünmeye ve böbürlenmeye başlarlar. Dahası, bunun kendi hakları olduğunu da ileri sürerler.":1:

OP
ebrulii

ebrulii

Daimi Üye
Tepki
3.710
Baş dille tartılır:

Kişilerin ne kadar akıllı, ne kadar düşünceli oldukları söyledikleri sözlerle ölçülür. Çünkü konuşmaların tutarlı ve yerinde olup olmaması böyle bir ölçüm için en elverişli yolların başında gelir.

mü$erref

Aktif Üye
Tepki
127
Eğri otur,doğru söyle;

Yalnızca seni ilgilendiren konularda özgür sayılabilirsin, sana kimse karışamaz; istediğin gibi yer, içer, giyinir ve oturursun. Ancak toplumu ilgilendiren konularda doğru konuşmalı, yalandan kaçınmalısın; eğer çıkar kaygısı ile yalan söyler, doğruyu eğri diye gösterirsen toplumu ayakta tutan güven duygusunu sarsmış olursun.
:iyyyy:

OP
ebrulii

ebrulii

Daimi Üye
Tepki
3.710
Eğri otur,doğru söyle;

Yalnızca seni ilgilendiren konularda özgür sayılabilirsin, sana kimse karışamaz; istediğin gibi yer, içer, giyinir ve oturursun. Ancak toplumu ilgilendiren konularda doğru konuşmalı, yalandan kaçınmalısın; eğer çıkar kaygısı ile yalan söyler, doğruyu eğri diye gösterirsen toplumu ayakta tutan güven duygusunu sarsmış olursun.
:iyyyy:

çok hoşş

enise_

Daimi Üye
Tepki
1.923
atasözümü buldum hazırladım senin konu nerde bulamadım bu kadar olur:cokkomik:

Bir çöplükte iki horoz ötmez.
Bir toplumda iki baş, bir iş yerinde iki yönetici olmaz. Olursa aralarında kıskançlık, çekememezlik yüzünden anlaşmazlık çıkar; fikir ayrılığına düşerler; biri diğerini yok etmeye, bulunduğu yere tek baş olmaya çalışır. Bu çatışma sonunda güçlü kalır, güçsüz gider. Bu da az şeye mal olmaz.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar