Kristen Stewart
Daimi Üye
Bir Ezel var Ezel'den de derin anlayan varsa bana da söylesin
Habertürk yazarı Mehmet Güler Ezel'i yazdı!
Hani bir tam gün iddialı bir arkadaşınla karşılıklı satranç oynarsın da beynin haşlanır. Akşam olur, adını sorsalar, karışmıştır yorulmuştur zihin bir kere, o bile zor hatırlanır. Hani eline Kara Kitap misali bir ağır roman alırsın da, okursun, okursun zihnin karıncalanır... İşte Ezel’in pazartesi gecesi ekrana
gelen son bölümü bu etkiyi yarattı bende. Süper şahane konuşan demagoglar vardır ya, bilirsiniz. Dinlemişsinizdir bir yerlerde mutlaka, anlatır da anlatırlar. Ama mevzunun öznesi Godot gibidir, çıkmaz ya ortaya bir türlü. Ve beklersin, beklersin, başladığın noktadan bir arpa boyu öteye gidemezsin ya. İşte
böylesi kekremsi bir tat bıraktı ağzımda Ezel. Hele de şu final sahnesi yok mu... Acaba Cengiz’ i çıkardıkları mahkemede, tıktıkları hapishanede Ezel’le, Ramiz Dayı’nın kurgusu mu? Cengiz’e yaptıklarının bedelini ödetmek için kurdukları bir plato, yepyeni bir oyun mu? Dün dizinin yeni bölümünü hasretle bekleyen hayranlarıyla uzun uzun konuştum. Gözlerinden sözlerinden şaşkınlık, yorgunluk ve maalesef biraz da hayalkırıklığı okudum. Belli ki Ezel satrancı seyircisini yormuştu. Bu uzun aradan sonra ekrana gelen yeni bölüm de sevenleri, sukut-u hayal olmuştu. Allah’tan Ezel bittiğinde, Show’da ki Türk Malı hâlâ devam ediyordu. Ezel’le yorulan zihnim, Türk Malı’ndaki nefis komediyle kahkahalarla gülerek dinleniyordu. Bakalım haftaya neler olacak?
Habertürk / Mehmet Güler