Bir sağlık skandalı daha!

_emos_

Daimi Üye
Tepki
5.511
Konya'da tüp bebek tedavisi için özel bir hastaneye giden Saime Kayan'ın (28) serum iğnesinin damar yerine kasa yapılması sonucu kangren olan sol kolu kesildi. Hastane önünde basın açıklaması yapan kocası Hüseyin Kayan, “Bu hastaneye kucağıma bebek alabilmek için geldim.

Eşimin kolonu kesip verdiler. Kolunun kesildiğinden eşimin haberi yok. Uyandığında ne diyeceğiz bilmiyorum” dedi. Hurdacılık yaparak ailesini geçindiren Hüseyin Kayan (29), 12 yıldır çocuklarının olmadığını ve son 4 aydır tüp bebek tedavisi gördüklerini anlattı.

Tedavi için gittikleri hastanede eşine serum tedavisi uygulandığını belirten Kayan, daha sonra eve geldiklerinde eşinin kolunun şiştiğini ve eşinin tekrar hastaneye gittiğini ifade etti. Çeşitli müdahaleler yapılan eşinin Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine dolmuşla gönderildiğini söyleyen Hüseyin Kayan, Meram Tıp Fakültesi Hastanesi ve Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) yapılan müdahalelere rağmen eşinin kolunun kangren olduğunu bildirdi.

Kayan, bugün ise eşinin kolunun ameliyatta kesildiğini aktardı.Bebek sahibi olmak için geldiğini hastanede bebek yerine kucağına eşinin kolunu verdiklerini gözleri dolarak anlatan Kayan, “Ben koluma çocuk almak isterken bu kolu bana verdiler. Bir hastane acil hastasını başka bir hastaneye dolmuşla göndermez. Devletin mazotu yok muydu ki eşimi dolmuşla gönderdiler. Buradan GATA’ya kadar ambulansla gönderiyorlar ama 10 kilometrelik yola bir ambulans vermediler. Eşimin doktoru ‘Benim 500 milyarlık sigortam var, sizinle uğraşamam’ diyor. Senin 500 milyarın bir kol eder mi, bir parmak eder mi? İnsan hayatı bu kadar mı ucuz? Ne yapayım ben bu kolu hemşerim.” İfadelerini kullandı.

Hastane ve doktor hakkında yasal süreci başlatacağını dile getiren Kayan, “Devlet bu kadar aciz mi? Bu ambulans burada niye yatıyor. Süs diye mi koydular. Tıptaki doktorlar ‘36 saatlik gecikme var’ diyor. Zamanında sevk etmiş olsaydı böyle olmazdı. Sorumlu doktor her şey normal diyor. Normal olan bu kesik kol mu? Ben yüzük taktığım parmağı şimdi toprağa vereceğim” diyerek gözyaşı döktü.
Hastanın kolunun kesildiğinden haberi olmadığını ‘dikiş attıracağız’ diyerek hastaneye getirdiklerini anlatan acılı eş, “Uyandığında ne diyeceğiz bilmiyorum.” Dedi.

maviboncuk

Daimi Üye
Tepki
16.859
Konya'da tüp bebek tedavisi için özel bir hastaneye giden Saime Kayan'ın (28) serum iğnesinin damar yerine kasa yapılması sonucu kangren olan sol kolu kesildi :sok:

tobe

Genel Yönetici
Genel Yönetici
Tepki
3.766
Allah yardımcıları olsun... İnş.
Bunlarda hayaldi gerçek oldu....

HATUNKİŞİ

Aktif Üye
Tepki
169
bişey olmuyorsa zorlamamkta hayır var diye düşünüyorum...tüp bebek yaptır hastaneye git tedavi ol diye akıl verenler oluyor ama bu iş hem psikolojik açıdan kolay değil hem de bedene çok zarar veren yönleri var...çok yüklü hormon yükleniyor olmadı bir daha bir daha derken kilo alınabiliyor ee vücudun diğer organları yağlanıyor yıpranıyor...rabbim herkese gönlündekini kolaylıkla versin...

yıllar önce tüp tedavisi gören bu uğurda yıllarca uğraş veren birinin bir gerçekle iyi ki doğurmamışım dediğini duymuştum...kadın doğuştan kalp hastasıymış ve doğum yaptığı an hayatı tehlikeye girebilirmiş bunu tesadüfen öğrenince vazgeçmişti...boşuna denmiyor birşey olmuyorsa fazla üstelememk lazım sonu şer olabilir diye...yaradan sabır versin bu kardeşimize sabah gazetede okuyunca çok üzüldüm ve hastanenin tutumuda insanlık dışıydı...:uzgun:

ayser

Daimi Üye
Tepki
7.439
Çok üzücü bir durum.Allah yardımcısı olsun.:uzgun:

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.317
Okurken bile cok üzüzldüm, Rabbim olayi yasayanlara sabir versin.

SILA

Daimi Üye
Tepki
3.185
yazık olmuş kadına ne diyelim allah yardımcıları olsun:dertli::dertli::dertli:

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
cok üzücü bir durum doktorlarimizada mi güvenemicegiz artik:sinifsinif:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar