Bisküvi Kapaklı Sıcak çikolata

maviboncuk

Daimi Üye
Tepki
16.859
SICAK ÇİKOLATA

leziz_kapakkurabiye.jpg

leziz_cikokurabiye.jpg

MALZEME

5 Çay fincanı süt
300 Gram bitter çikolata
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tozşeker
YAPILIŞI

Sütü bir kapta ısıtın.Çikolatayı ilave ederek kısık ateşte eriyinceye kadar karıştırın.Tarçın,vanilya ve tozşekeri ekleyip karıştırın.Ocaktan alıp fincanlara paylaştırın...

BİSKÜVİ

MALZEMELER

2,5 Su bardağı un
100 gram iri çekilmiş fındık
125 gram tereyağı
1 su bardağı tozşeker
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 tutam tuz
30 gram bitter çikolata
YAPILIŞI
Un,fındığın 60 gramı ,tereyağı,şeker,yumurta sarısı,vanilya ve tuzu bir kapta yoğurun.Buzdolabında 1 saat bekletin.Hamur bekledikten sonra yarım cm inceliğinde açın.Sıcak çikolatayı servis yapacağımız fincanın ağzıyla yuvarlaklar kesin.Artan hamurlardan kapak tutacaklarını hazırlayın.Hamurların üzerine yerleştirin.175 derece fırında 5-10 dk pişirin.servis tabağına alıp ılınmaya bırakın.

30 gram çikolatayı benmari usulü eritin ve soğuyan bisküvilerin kenarına fırça yardımıyla sürün.ve kalan 40 gram fındığa batırın.

Önceden hazırladığımız bisküvileri fincanların üzerine kapatıp servis yapın...Afiyet olsun alıntı

yoruldum71

Daimi Üye
Tepki
3.368
SICAK ÇİKOLATA

MALZEME

5 Çay fincanı süt
300 Gram bitter çikolata
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tozşeker
YAPILIŞI

Sütü bir kapta ısıtın.Çikolatayı ilave ederek kısık ateşte eriyinceye kadar karıştırın.Tarçın,vanilya ve tozşekeri ekleyip karıştırın.Ocaktan alıp fincanlara paylaştırın...

BİSKÜVİ

MALZEMELER

2,5 Su bardağı un
100 gram iri çekilmiş fındık
125 gram tereyağı
1 su bardağı tozşeker
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 tutam tuz
30 gram bitter çikolata
YAPILIŞI
Un,fındığın 60 gramı ,tereyağı,şeker,yumurta sarısı,vanilya ve tuzu bir kapta yoğurun.Buzdolabında 1 saat bekletin.Hamur bekledikten sonra yarım cm inceliğinde açın.Sıcak çikolatayı servis yapacağımız fincanın ağzıyla yuvarlaklar kesin.Artan hamurlardan kapak tutacaklarını hazırlayın.Hamurların üzerine yerleştirin.175 derece fırında 5-10 dk pişirin.servis tabağına alıp ılınmaya bırakın.

30 gram çikolatayı benmari usulü eritin ve soğuyan bisküvilerin kenarına fırça yardımıyla sürün.ve kalan 40 gram fındığa batırın.

Önceden hazırladığımız bisküvileri fincanların üzerine kapatıp servis yapın...Afiyet olsun alıntı
eline koluna sğlık balım resmi olsaydı nasıl birşey oldugunu kestirebilirdim
ben sanırım ???????????? anlamadı

sunay

Daimi Üye
Tepki
2.121
eskiden bu kadar düşkün değildim tatlı şekeri çukulatalı şeylere ne zamanki şeker hastası olduğumu öğrendim hergün canım çekiyor şimdide turşu Allahım nasıl içim yanıyor turşu diye çünkü tansiyon hastasıyım yasak:( şimdi bu sıcak çukulata krizim tuttu ne yapcam ben şimdi:kptmya::kptmya:

OP
maviboncuk

maviboncuk

Daimi Üye
Tepki
16.859
Sıcak çikolataya bayılırım -kop
bende bayıldım..
Bana agir gelir sanirim, tesekkürler canim. :hhhhhh:

rica ederim canım..
eline koluna sğlık balım resmi olsaydı nasıl birşey oldugunu kestirebilirdim
ben sanırım ???????????? anlamadı
resi mi yoktu valla olsaydı
eskiden çok severdim sıcak çikolatayı artık ağır geliyor
eskisi gibi hala seviyorum çikolata gibi şeyleri:)
eskiden bu kadar düşkün değildim tatlı şekeri çukulatalı şeylere ne zamanki şeker hastası olduğumu öğrendim hergün canım çekiyor şimdide turşu Allahım nasıl içim yanıyor turşu diye çünkü tansiyon hastasıyım yasak:( şimdi bu sıcak çukulata krizim tuttu ne yapcam ben şimdi:kptmya::kptmya:

geçmiş olsun abla

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.274
Merak ettim nasıl birşey diye resmi buldum netten bulmuşken merak eden arkadaşlar içinde ekledim boncuğum,umarım sakıncası yoktur.

Görüntü harika,tadıda nefistir eminim:findikim:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar