maviboncuk
Daimi Üye
SICAK ÇİKOLATA
MALZEME
5 Çay fincanı süt
300 Gram bitter çikolata
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tozşeker
YAPILIŞI
Sütü bir kapta ısıtın.Çikolatayı ilave ederek kısık ateşte eriyinceye kadar karıştırın.Tarçın,vanilya ve tozşekeri ekleyip karıştırın.Ocaktan alıp fincanlara paylaştırın...
BİSKÜVİ
MALZEMELER
2,5 Su bardağı un
100 gram iri çekilmiş fındık
125 gram tereyağı
1 su bardağı tozşeker
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 tutam tuz
30 gram bitter çikolata
YAPILIŞI
Un,fındığın 60 gramı ,tereyağı,şeker,yumurta sarısı,vanilya ve tuzu bir kapta yoğurun.Buzdolabında 1 saat bekletin.Hamur bekledikten sonra yarım cm inceliğinde açın.Sıcak çikolatayı servis yapacağımız fincanın ağzıyla yuvarlaklar kesin.Artan hamurlardan kapak tutacaklarını hazırlayın.Hamurların üzerine yerleştirin.175 derece fırında 5-10 dk pişirin.servis tabağına alıp ılınmaya bırakın.
30 gram çikolatayı benmari usulü eritin ve soğuyan bisküvilerin kenarına fırça yardımıyla sürün.ve kalan 40 gram fındığa batırın.
Önceden hazırladığımız bisküvileri fincanların üzerine kapatıp servis yapın...Afiyet olsun alıntı
MALZEME
5 Çay fincanı süt
300 Gram bitter çikolata
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tozşeker
YAPILIŞI
Sütü bir kapta ısıtın.Çikolatayı ilave ederek kısık ateşte eriyinceye kadar karıştırın.Tarçın,vanilya ve tozşekeri ekleyip karıştırın.Ocaktan alıp fincanlara paylaştırın...
BİSKÜVİ
MALZEMELER
2,5 Su bardağı un
100 gram iri çekilmiş fındık
125 gram tereyağı
1 su bardağı tozşeker
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 tutam tuz
30 gram bitter çikolata
YAPILIŞI
Un,fındığın 60 gramı ,tereyağı,şeker,yumurta sarısı,vanilya ve tuzu bir kapta yoğurun.Buzdolabında 1 saat bekletin.Hamur bekledikten sonra yarım cm inceliğinde açın.Sıcak çikolatayı servis yapacağımız fincanın ağzıyla yuvarlaklar kesin.Artan hamurlardan kapak tutacaklarını hazırlayın.Hamurların üzerine yerleştirin.175 derece fırında 5-10 dk pişirin.servis tabağına alıp ılınmaya bırakın.
30 gram çikolatayı benmari usulü eritin ve soğuyan bisküvilerin kenarına fırça yardımıyla sürün.ve kalan 40 gram fındığa batırın.
Önceden hazırladığımız bisküvileri fincanların üzerine kapatıp servis yapın...Afiyet olsun alıntı