Bisküvi Kasesinde Hindistan Cevizli Krema

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
35
Konum
bitanemin kalbinden
Bisküvi Kasesinde Hindistan Cevizli Krema

Hazırlama süresi…..20 dakika
Pişirme süresi……….10 dakika

6 kişilik
Gerekli malzeme:

200 gr kepekli bisküvi
60 gr fındıklı akide şekeri
6,5 çorba kaşığı tereyağı
2 adet yumurta
1 çay bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı mısır nişastası
2 su bardağı süt
yarım su bardağı hindislan cevizi rendesi
1 çorba kaşığı ince doğranmış hindistan cevizi

Bisk%C3%BCvi-Kasesinde-Hindistan-Cevizli-Krema.jpg


Yapılışı:

1- 5 çorba kaşığı tereyağını kısık ateşte eritin. Bisküvileri elinizde ufalayıp robotta un haline getirin. Minik doğranmış 40 gr fındıklı akide şekeri ve erimiş tereyağını ilave edip karıştırın.

2- 18 cm çapındaki bir kalıbı yağlı kağıtla düşeyin. Bisküvin’ karışımı dökün ve yemek kaşığının sırtı ile dip ve kenarlara bastırarak yapışmasını sağlayın. Buzdolabına koyup donmasını bekleyin.

3- Yumurta, şeker ve nişastayı topaksız bir karışım oluncaya kadar mikserde çırpın. Sütü ısıtıp azar azar dökerek ve tahta kaşıkla karıştırarak ilave edin. Bir tencereye döküp devamlı karıştırmak suretiyle kısık ateşte 5 dakika süreyle pişirin.

4- Pişirdiğiniz kremayı ateşten alıp kalan yağı ilave edin. karıştırıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra hindistan cevizi rendesini ilave edip karıştırın. Hazırladığınız bu kremayı bisküvilerin üzerine dükün. Bir spatula ile düzeltin ve kalan hlndlstan cevizi rendesini üzerine serpin. Ayırdığınız 20 gr fındıklı akide şekeri ile süsleyip buzdolabında 1 saat bekletin
alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst