Kaç gündür bunu aş erdim durdum Gece rüyalarıma bile girdi ve en sonunda yaptım.
Malzemeler:
1 kg. balkabağı
2 su bardağı şeker
1 paket petibör bisküvi
Çeyrek eritilmiş margarin
1 çorba kaşığı nişasta
Göz kararı ceviz
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
Yapılışı:
Kabaklarımızı 2 bardak şeker ile pişiriyoruz. Piştikten sonra çatal yardımıyla ezip, suyunu süzüyoruz. Daha sonra içine göz kararı koyduğumuz cevizleri koyup karıştırıyoruz.
Petibörlerimizi ellerimizle kırıyoruz. Üzerine margarinimizi ve nişastamızı koyup karıştırıyoruz. Strech yaydığımız bir yuvarlak kabımızın dibine bisküvilerimizi koyuyoruz bir kat olacak şekilde. Üzerine daha sonra kabağımızı döküyoruz. Kalan bisküviyi de üzerine koyduktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz. Yemeye yakın krem şantisini tarife göre hazırlayıp üzerini kaplıyoruz. Afiyet olsun.
Görüntüsü belki burda güzel değil; ama tadı harika.:ilknur::ilknur:
Malzemeler:
1 kg. balkabağı
2 su bardağı şeker
1 paket petibör bisküvi
Çeyrek eritilmiş margarin
1 çorba kaşığı nişasta
Göz kararı ceviz
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
Yapılışı:
Kabaklarımızı 2 bardak şeker ile pişiriyoruz. Piştikten sonra çatal yardımıyla ezip, suyunu süzüyoruz. Daha sonra içine göz kararı koyduğumuz cevizleri koyup karıştırıyoruz.
Petibörlerimizi ellerimizle kırıyoruz. Üzerine margarinimizi ve nişastamızı koyup karıştırıyoruz. Strech yaydığımız bir yuvarlak kabımızın dibine bisküvilerimizi koyuyoruz bir kat olacak şekilde. Üzerine daha sonra kabağımızı döküyoruz. Kalan bisküviyi de üzerine koyduktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz. Yemeye yakın krem şantisini tarife göre hazırlayıp üzerini kaplıyoruz. Afiyet olsun.
Görüntüsü belki burda güzel değil; ama tadı harika.:ilknur::ilknur: