Bisküvili Dutlu Kup
10 pötibör bisküvi
1 kase kara dut
3 çorba k. tozşeker
1 su b. portakal suyu
1 kutu labne peyniri
1 su b. ceviz
1 su b. krema
1 çay b. pudra şekeri
Süslemek için:
Dut
ceviz
kayısı
Hazırlanışı :
Tavaya toz şekeri alın ve karamel kıvamına getirin.Karamel kıvamına gelince üzerine 1 su bardağı portakal suyunu ilave edin.Akıcı bir kıvam elde edin.Daha sonra üzerine 1 kasenin yarından fazlasını tavaya ilave edin.Karıştırma kabına 1 su bardağı kremayı alın.Üzerine 1 çay bardağı pudra şekeri ilave edip mikserle çırpın.Üzerine 1 kutu labne peyniri ekleyin ve tekrar çırpın.
10 adet pötibör bisküviyi ve 1 su bardağı cevizi parçalayıcıdan geçirin.Kuplara ilk önce kremalı karışımdan boşaltın.Üzerine toz haline bisküvi ve cevizi üzerine karadutları alın.Kalan kremalı karışımı boşaltın.Üzerine kalan karadutları ile süsleyip soğuk olarak servis edin.Alıntıdır...