Bisküvili Kabak Lokumu

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.926
Puan
113
Konum
İstanbul
biskvilikabaktatls.jpg


Bisküvili Kabak Lokumu

2 su bardağı toz şeker
• 1,5 kg balkabağı
• 1 paket petibör bisküvi
• 1 su bardağına yakın iri çekilmiş fındık veya ceviz
• 1 poşet krem şanti
• 1 su bardağı soğuk süt

Süslemek İçin
• Ceviz
• Fıstık veya hindistan cevizi

Yapılışı
Kabak soyulup, yeşil kısımları ve çekirdekleri çıkartılarak dilimlenir. Üzerine toz şeker gezdirilip, kapağı kapatılır ve bir gece bekletilir. Tencere ocağa alınarak orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğuyan kabak tatlısı susuz olarak çatalla ezilir ve içine kırılmış bisküvi ve fındık ya da ceviz eklenip karıştırılır. Hindistancevizi ya da file fıstık serpilmiş bir tepsiye yayılır. Krem şanti soğuk sütle çırpılarak hazırlanır ve kabak tatlısının üzerine düzgünce yayılır, bir süre dinlendirilir. İstenilen büyüklükte dilimlenip bir spatula yardımıyla rulo yapılarak ya da dilimler halinde servis yapılır.

Alıntıdır...
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.926
Puan
113
Konum
İstanbul
Ben bunun tersini yaptım:deli: üstü afyon kaymağı denen tatlıdan içi kabaktan oldu ama az malzemeyle yapınca ölçüsü göz kararı oldu koymadım siteye ama güzel bir tadı vardı kesinlikle yapılabilir bir tatlı:findikim:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst