Bisküvili Rulo Pasta
1,5 paket kakaolu pötibör bisküvi
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tereyağ
Vanilya
İçi için
35 gr pirinç unu
4 yemek kaşığı irmik
4 su bardaği süt
Vanilya
İçi yapmak için vanilya haricindeki tüm malzemeyi sürekli karıştırarak pişirin. Ocağı kapattıktan sonrada vanilyayı ekleyin. İçine hindistan cevizi ya da kuru meyve gibi malzemeler ekleyebilirsiniz
Yapılışı
Bisküviyi robottan çekip un haline getirin. Geri kalan malzemeyi tereyağ eriyene dek ocakta ısıtıp un haline getirdiğiniz bisküviyi ilave edip önce karıştırın sonra da yoğurun. Bu hamuru yağlı kağıdın üzerine koyup üzerini tekrardan yağlı kağıtla kapatın ve dikdörtgen olacak şekilde oklavayla açın. Kenarları düzgün görünmezse dikdörtgen şekli verecek şekilde bıçakla kesebilirsiniz. Bu açılan bisküvi hamuruna hazırladığınız sütlü irmiği yayın ve yağlı kağıt yardımıyla yuvarlayın. Soğuması için buzdolabına koyduktan sonra ister düz ister verevine olacak şekilde dilimleyip süsleyin.
* Arzu ederseniz ortasına muz ya da vişne gibi meyveler de koyabilirsiniz
* Eğer sütlü irmikle uğraşmak istemezseniz de şanti hazırlayıp içine bolca hindistancevizi ekleyebilirsiniz
* Bisküvi miktarı bende tam oldu ama siz duruma göre yaparken azaltıp çoğaltabilirsiniz
Son düzenleme: