Bitkisel reçeteler...

sementha

Daimi Üye
Katılım
15 Temmuz 2008
Mesajlar
2.349
Tepki
3.398
Puan
113
Konum
istanbul
TÜKETİRKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER


Besin değerinin kaybolmaması için sebzeler az suyla, buharlı tencere veya toprak güveç kaplarında zeytinyağıyla pişirilmelidir. Havucu rendelemek B ve C vitaminlerinin kaybolmasına yol açar. Ayrıca sebze ve meyveleri vitaminlerinin kaybolmamısı için kalın doğramak gerekir. Meyveler tok karnına değil, aç karnına ya da yemekten 2 - 3 saat sonra tüketilmelidir.


MEYVELERİN KURUTULMASI Meyveler diğer bitkisel ürünlerden farklı olarak olgunlaşmadan önce toplanıp kurutulur. Böylelikle dayanıklı olmaları sağlanır.



Ağrıyan kemikler:

Havuç, lahana ve maydanoz karışımının suyu.


Baş ağrısı:
Elmayla birlikte karıştırılan kereviz suyu.


Boğaz ağrıları:
Turp + limon.


Ezilme, çürüme:

Portakal suyundaki bioflavonoid kan damarını ve kılcal damarları güçlendirir. Ezik ve çürükler daha çabuk iyileşir.


Grip:

Bir bardak kızılcık suyu ya da elma + kızılcık, elma + üzüm + ananas suyu.



Hemoroid:

İçinde özellikle patates bulunan içecekler öneriliyor. Patates + havuç + elma + maydanoz suyu ya da patates + elma + armut suyu.


Kabızlık:

Patates + havuç + elma + maydanoz suyu iyi bir tercihtir. En çok işe yarayan meyve suyu ise elma + armuttur.


İktidarsızlık:

Lahana, brokoli, kıvırcık yapraklı lahana suyu.


Mide asidi:

Havuç + salatalık + pancar suyu ya da havuç + lahana + kereviz suyu mideyi yatıştırmaya yardım eder.



Mide ülseri:

Lahana ya da patates suyu.



Sakinleştirici:

Havuç ve lahana suyunu karıştırın.



Sindirimi kolaylaştırıcı:

Karnabahar, havuç ve maydanoz suyu.



Yorgunluk:

Tek başına havuç ya da elma, kereviz ve maydanozdan herhangi biriyle birlikte sıkılmış meyve suyu.


Sigara dumanı:

Kereviz ya da çilek suyu.


Uykusuzluk:

Havuç ve kereviz sapının suyunu karıştırın.

alıntıdır
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst