Bitter çikolatalı dondurma (Sorbe)
![bitter-chocolate_e1c953a4-aa42-4380-bfc5-3589d7cbb701_14.jpg](/forum/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fi.ekolay.net%2Fg%2F2012%2F7%2F12%2Fbitter-chocolate_e1c953a4-aa42-4380-bfc5-3589d7cbb701_14.jpg&hash=c1975519a9ccebabd649a8849b58ec5e)
Malzemeler:
150 g iyi kalite bitter çikolata (en az yüzde 75 kakao oranı)
270 g su
80 g şeker
Hazırlanışı:
çikolataları benmari usulü eritin. Yani ****l bir kabın içine koyun, bu kabı da kaynayan suya oturtun ve çikolatanın erimesini sağlayın. Suyu 60 derecede ısıtın ev erimiş çikolatanın üzerine ilave edin. En son şekeri de bu karışıma ekleyin. Karışımı oda sıcaklığına geldiğinde ev tipi dondurma makinesine koyun. Eğer dondurma makineniz yoksa buzdolabınızın dondurucu bölümüne koyabilirisiniz. Bu durumda daha kremsi br yapı elde etmek için her 5-10 dakikada bir malzemeyi çırparak karıştırmanız gerekiyor.
(Formsante)
![bitter-chocolate_e1c953a4-aa42-4380-bfc5-3589d7cbb701_14.jpg](/forum/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fi.ekolay.net%2Fg%2F2012%2F7%2F12%2Fbitter-chocolate_e1c953a4-aa42-4380-bfc5-3589d7cbb701_14.jpg&hash=c1975519a9ccebabd649a8849b58ec5e)
Malzemeler:
150 g iyi kalite bitter çikolata (en az yüzde 75 kakao oranı)
270 g su
80 g şeker
Hazırlanışı:
çikolataları benmari usulü eritin. Yani ****l bir kabın içine koyun, bu kabı da kaynayan suya oturtun ve çikolatanın erimesini sağlayın. Suyu 60 derecede ısıtın ev erimiş çikolatanın üzerine ilave edin. En son şekeri de bu karışıma ekleyin. Karışımı oda sıcaklığına geldiğinde ev tipi dondurma makinesine koyun. Eğer dondurma makineniz yoksa buzdolabınızın dondurucu bölümüne koyabilirisiniz. Bu durumda daha kremsi br yapı elde etmek için her 5-10 dakikada bir malzemeyi çırparak karıştırmanız gerekiyor.
(Formsante)