Lokma Tarifi
Beş çayında ikram edebileceğiniz, ağzınızı tatlandıracak bitter çikolatalı lokma tarifi… Damak zevkinize göre üzerini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Malzemeler,
* 2 Çay bardağı süt
* 1 Çay bardağı sıvı yağ
* 1 Çay bardağı toz şeker
* 1 adet yumurta akı
* Yarım paket instant maya
* Yeterince un
* Üzeri için 1 paket bitter çikolata
Hazırlanışı,
1. Yoğurma kabına; süt, sıvıyağ, maya, toz şeker ve yumurta akını alıp karıştırın.
2. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar un ekleyip yoğurun.
3. Hamurun mayalanması için 1 saat kadar bekletin.
4. Süre sonunda hamuru tekrar yoğurun.
5. Cevizden biraz büyük parçalar koparıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
6. 185 derecelik fırından 30-35 dakika üzerleri kızarıncaya dek pişirin.
7. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
8. Çikolatayı benmari usulü eritin.
9. Soğuyan lokmaları ortalarından ikiye bölerek servis tabaklarına yerleştirin.
10. Her birinin üzerine 1 tatlı kaşığı erimiş çikolatadan sürün.
Afiyet Olsun