Bitterinizin karnıyarık'ı (resimli)

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
65.165
Tepki
55.302
Puan
113
Yaş
33
Konum
kocaeli
pişmeden önceki ..

1705-bitter_im-albums-bitoo-picture906-img0132a.jpg


piştikten sonraki ..
1705-bitter_im-albums-bitoo-picture905-fotograf0283.jpg


Malzemeler; (6 kişi)

6 adet orta boy patlıcan
2 adet soğan
2 yemek kaşığı salça (yazın 2 adet domates)
250 gr. Kıyma
2-3 adet yeşil biber
1-2 diş sarımsak

1/3 bardak çiçek yağı
2 çorba kasığı margarin
2 bardak sıcak su suyu
Tuz, karabiber,kırmızıbiber
Yapılış Tarifi

Patlıcanları alaca soyup(ben tamamını soyuyorum) üstde kalacak olan kısımlarını bıçakla ortasına kadar kesik atın. Sonra, içinde bol tuz bulunan suya atarak yarim saat bekletin. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp bol suda yıkayın ve kevgire çıkarın.
Bir tavada çiçek yağını kızdırıp bir bezle kuruladığınız Patlıcanları hafif pembemsi bir renk alana kadar her tarafını döndürerk kızartın.(pişmemiş bir yeri kalmamalı ,yoksa acı oluyor)
Bir kenarda domateslerin kabuklarını soyun. 6 dilim kestikten sonra gerisinin çekirdeklerini çıkartıp küçük parçalara doğrayın.
Soğanlar ve yeşil biberi yemeklik doğrayın.
Diğer bir tavada 2 çorba kasığı margarin eritip, Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Kıymalar suyunu salıp da tekrar çekilince, .(2-3 dakika kadar kavurun).
Soğanları ve doğranmış yeşil biberi ilave edin, 1-2 dakika daha kavurun.
domatesleri ilave ederek kavurun(yada salçanın 1 çorbakaşığı kadar olanını ilave edin)
Hafifçe renk alınca, ateşten alın ve tuz, karabiber, kırmızı biber ve küçük doğranmış sarımsağı ilave edip karıştırın.
Bu karışımı yarılmış patlıcanların içlerine doldurun ve üzerlerine birer dilim domates yada biber koyun.
Patlıcanları bir tepsi üzerinde yan yana dizin.( eğer iç malzemesinden artarsa, patlıcanların etrafınada yaybilirsiniz.
2 bardak sıcak suya 1 çorba kaşığı salça, yarım çay kaşığı tuzu güzelce karıştırın. Üzerlerine döküp fırında 20 dakika kadar pişirin.
Üzerine kıyılmış maydanozlar serperek servis yapın

Afiyet olsun...
:buyrun:
 

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.922
Puan
113
Konum
Konya
Ellerıne saglık masallahın var.Amaaaaa napıcezzzz accuk servıs teknıgı gelıstırıcezzzzz o zaman daha da bı harıka olacak bızlerı yemege cagıracannnn :sigara:

Yap bakalım bunca hatuna bı karnıyarık o zaman göricizzzzzz.Kızart kızart bıtmez :gul:

Valla ılk karnıyarık yaptıgımda sanırım 22 23 yasında vardım.Senı fena tebrık neyim edıyorum haberın ola:eek:
 
OP
bitter_im

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
65.165
Tepki
55.302
Puan
113
Yaş
33
Konum
kocaeli
:kupa::kupa::kupa::besik:bebeğim benim büyümüşte mamacıklar yaparmış:eek:
-hmm saol ablacım benimmm :eek:
ooff Bitterim ellerine sağlık ağzımın suyu aktı görünce bende yapacağım çok canım çekti:)
gel ablam ne demek :)
sanada ısmarlıyam
karniyarik en sevdigim lezzetdir
ellerine saglik cimcime
:eek::eek::eek:
saol ablacıgım -hmm
harika görünüyor ellerine sağlık canımm
tesekkür ederim :buyrun:
Ellerıne saglık masallahın var.Amaaaaa napıcezzzz accuk servıs teknıgı gelıstırıcezzzzz o zaman daha da bı harıka olacak bızlerı yemege cagıracannnn :sigara:

Yap bakalım bunca hatuna bı karnıyarık o zaman göricizzzzzz.Kızart kızart bıtmez :gul:

Valla ılk karnıyarık yaptıgımda sanırım 22 23 yasında vardım.Senı fena tebrık neyim edıyorum haberın ola:eek:

:cokkomik: herseyi yapıomda bi tek o servisten anlamam :cokkomik:
onuda örencem insallah :utandim:
bende ilk defa yabdım kız :D
siteden bakıp :kupa:
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
annesinin gülüüüüüüüüüüü ellerine sağlık birtanemmm harika görünüyo aferin sana buyaşta bu lezzetlerrrr seni alan yaşadı kızım benim yapan ellerin dert görmesin biriciğim benimmmmmmmmm kıs ben evlendiğimde varya bir yumurta kırmayı biliyordum okadar ilerki yıllarda kendimi geliştirdim sen daha şimdiden karnıyarıklar neler neler ellerine sağlık bebeeeeeemmmmmmmm:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::kupa::kupa::kupa::kupa:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst