Pamuk gibi yumuşacık ,lezzetli ve bereketli bir kek... Yaban mersini keke gerçekten hoş bir lezzet veriyor. Yaban mersini yerine vişne ,böğürtlen gibi farklı meyveler de kullanabilirsiniz.
.
Malzemeler :
4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 tutam tuz
1 su bardağı sıvıyağ
1 + 1/3 su bardağı süt
3,5 su bardağı kek un ( ya da normal un ve 2 paket kabatma tozu )
1/2 su bardağı blueberry
Yarım limon kabuğu rendesi
üzerine;
1 su bardağı pudra şekeri
7-8 damla limon suyu
3-4 yemek kaşığı su
.
Yapılışı :
Yumurta ,tuz ve şekeri yaklaşık 5-6 dakika kadar iyice çırpalım. Süt ,limon kabuğu ve sıvıyağı ilave ederek 2 dakika kadar daha çırpalım. Unu eleyerek ekleyelim ve bir tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştıralım. Yağlanmış fırın tepsisine kek hamurunun yarısını dökelim. Yaban mersinlerini bir kısmını üzerine serpmek için ayırdıktan sonra ,elimizle tek tek hamurun üzerine dağıtalım. Kalan hamuru da döktükten sonra yaban mersinlerini serperek keki önceden 180 derecede ısıttığımız fırında 40-50 dakika kadar pişirip fırından çıkaralım. Kek soğurken bir kapta pudra şekeri ,limon suyu ve suyu karıştırarak glazür hazırlayalım. Kek soğuduktan sonra glazürü kekin üzerine dökelim. Dilimleyerek servis yapalım.
.
.
Afiyet olsun...