Bol bol yoğurt yiyin...

єℓєησяα

Daimi Üye
Tepki
945
Yoğurt sabahtan akşama kadar günün her saatinde yenebilecek harika bir gıdadır. Yoğurdun faydaları ise saymakla bitmiyor.. Yogurdun bir çok sağlık sorununa iyi geldiği belirtiliyor. İşte o altın bilgiler!

21265.jpg

Yoğurt sabahtan akşama kadar günün her saatinde yenebilecek harika bir gıdadır.Yoğurt daima suyuyla birlikte yenmelidir.Süzme yoğurtta "B" vitamini kalmaz. Çünküvitaminler hep yoğurdun suyundadır. Şeker hastaları için yararlı bir besindir. Şeker hastalarına verilecek yoğurt ekşimiş olmamalı ve kaymağı alınmış olmalıdır.
Sabahleyin kahvaltıdan sonra yenen yoğurt sindirimi kolaylaştırıp bağırsakların çalışmasına yardım eder.Her yaşta hemen hemen herkes için uygundur.Ancakmidesi çok duyarlı olanlaraonikiparmak bağırsağı ülseri olanlara dokunur.
Yoğurt hastalar ve zayıf bünyeler için sütten daha besleyici sindirimi kolay bir gıdadır.Aynı zamanda bağırsaklarda bulunan tehlikeli ve zararlı mikropların(Amiplerin) çoğalmalarına ve hatta yaşamalarına engel olan bir besindir.Bu sebepten tifo ve ishal zamanlarında yoğurt âdeta bir ilaç gibi tavsiye edilmektedir.Tüberkülozlu hastalar üzerinde de antibiyotik etki gösterir.
Yoğurt aynı zamanda bulaşıcı hastalıkların tedavisinde de oldukça öneme sahiptir.Çocukların bulaşıcı karaciğer iltihâbı (hepatit) hastalıklarının dietik tedavilerinde kullanılır. Ayrıcayüze ve boyna sürülürse cildi canlandırır.Yirmi dakika kalsın cildinizdesonra da gülsuyuyla siliverin.Rahat bir uyku için de yoğurt yiyebilirsiniz.

MİNERALLER

Kalsiyum:Kemikdiş ve saç gelişmesini sağlarsinir sistemini düzenlerkişiyi çabuk öfkelenmeye karşı korur.Şurası mutlaka bilinmelidir ki güzelliği bozan en korkunç şey ;öfkeli ve sinirli olmaktır.
Fosfor:Vücut için en önemli mineral fosfordur.Bumineraldokularıkemikdiş ve bütün hücreleri yenilerB grubu vitaminler fosforla birlikte çalışır.
İyod: Tiroid bezlerinin çalışmasını sağlarguatr hastalığını önler.Bu mineral vücut hücrelerinin çalışma ahengine de yardımcı oluruyarıcı bir etkisi vardır.
Floriş çürümelerini önler.

DÜZGÜN BİR CİLT

Yumuşak bir cilt için A vitamini çok önemlidir. A vitamini en çok tereyağında bulunur. A vitamini gece körlüğünden korunmak için saçların ve derinin güzelleşmesi için faydalıdır.
A vitamini peynirde de bol miktarda bulunmaktadır. Bu vitamin balıkyağında da fazla miktarda vardır. Ayrıca gün bir miktar ayçiçeği çekirdeği veya kabak çekirdeği yiyin. Bu çekirdekler esas halinde element olan çinko içerirler. Vücutta çinko eksikliği ise derinin daha çabuk buruşmasına yol açar. Ayrıca sabah ve akşam kivi yiyin. Bu meyvenin içerdiği C vitamini dolaşımı harekete geçirir ve bunun sonucu olarak deri daha iyi beslenir.

KUVVETLİ TIRNAKLAR

Her gün yoğurt yiyin. Yoğurtta tırnakların oluşumu için önemli olan protein vardır. Toz jelatin de bu etkiyi fazlalaştırır. Kırılan tırnaklara karşı ceviz ve yer fıstığı yiyin. Her ikisi de tırnakları sertleştiren biotin içerir.

SAĞLIKLI DİŞLER

Günde iki kere 150 gram yağsız peynir yiyin. Peynirdeki kalsiyum dişetini kuvvetlendirir dişleri sağlamlaştırır. Ayrıca balık ve kümes hayvanları da dişlerin sağlam olması açısından önemlidir. Bunlarda dişleri sertleştiren fosfor vardır.

PARLAK GÜR SAÇ

Bol protein içeren besinler (peynir et balık kümes hayvanları) salatayla birlikte yendiğinde saç gür olur. Çünkü saçın yüzde 97'si protein maddesi olan keratinden oluşuyor.Haftada dört yumurta yiyin. Yumurtada saça parlaklık kazandıran bol miktarda kükürt vardır.

PARLAK GÖZLER

Haftada üç kere az bir miktar bitkisel yağla pişirdiğiniz havuç yiyin. Havuçtaki A ve E vitaminleri görmeyi kuvvetlendirir gözlere parlaklık kazandırırlar. Kepek çavdar ekmekleri içerdikleri selen elementinden dolayı gözleri hastalık mikroplarından korur.

Tepki
8.216
evet yoğurtun faydaları gerçekten çok konuya değindiğin içinde çok tşkler canım ama aldığımız butun yoğurtlarda sunıymiş yanı onlardada koyulaştırıcı varmış ve boya katkı maddelerı çokmuş en ıyısımı sutu alıp kendımızın mayalaması gerçi bu zamanda sutlerdede yarısından çoğu su ama ........

sementha

Daimi Üye
Tepki
3.398
evet canım ben oğlişim bu yaşa gelene kadar evde kendim mayaladım yoğurdunu...bence böylesi daha doğru..ve hala günde bir kez dahi olsun ya ayran olarak yada yoğurt şeklinde mutlaka yediririm ona..ve kendimde yoğurt olarak değilde ayranı severim....

Tepki
8.216
evet canım ben oğlişim bu yaşa gelene kadar evde kendim mayaladım yoğurdunu...bence böylesi daha doğru..ve hala günde bir kez dahi olsun ya ayran olarak yada yoğurt şeklinde mutlaka yediririm ona..ve kendimde yoğurt olarak değilde ayranı severim....

bebiş doğsun bende mayalayacağım asla suni bişey vermek istemıyorum ona

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar