Bol Hindistancevizli Pasta-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre




Malzemeler
1-Tabanı için
175 gr oda sıcaklığında tereyağ (tepsiniz küçükse gramajları küçültebilirsiniz)
175 gr şeker
1 paket vanilya şekeri
1 yumurta
minicik tuz
300 gr un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Tüm malzeme yoğrulup ele yapışmayan bir hamur elde edilir.Tepsi yağlanıp hamur tepsiye döşenir.

2-Ortası için gerekli malzemeler
750 gr süzme yoğurt
1 küçük kutu krema
100 gr şeker
1 paket vanilya şekeri
2 yumurta
1 paket hindistan cevizli puding
4-5 dilim ananas
Hazırlanışı
Krema,vanilya,şeker yoğunluk kazanıncaya kadar çırpılır.Yumurtalar eklenip çırpılır.
Puding,s.yoğurt eklenip çırpılıp hamurun üzerine dökülür.
Ananaslar parçalara ayrılıp karışımın üzerine serpiştirilir.
Not:Ananası sevmeyen arkadaşlar,mandalina konservesi veya kayısı konservesi ekleyebilirler..

3-Tepesi için
250 gr h.cevizi
100 gr şeker
75 gr tereyağ karıştırılıp yoğrulur ve karışımın üzerini kaplayacak şekilde serpiştirilir.
175c de yaklaşık 60 dk pişirilir.Üzerinin hemen yanmaması için yağlı kağıt serebilirsiniz.
Dilimlemesini üzerinden 3-4 saat geçmeden kesmeyiniz.Hatta bir gece bekletirseniz çok iyi olur.Şimdiden afiyetler olsun arkadaşlar..!

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst