Bonibonlu Rulo Katlı Pasta

Katılım
15 Şubat 2010
Mesajlar
78
Tepki
183
Puan
33
Yaş
43
Konum
İstanbul
noid-umutfak3.jpg


MALZEMELER

pandispanyası için;
6 yumurta
6 küçük fincan şeker
1 k. fincan su
6 k. fincan un
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilin
2 çorba kaşığı kakao
kreması için;
3,5 su bardağı süt
1 yumurta
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1 çorba kaşığı nişasta
2 paket vanilin
2 çorba kaşığı kakao
- damla çikolata
- bonibon
- rulo kat
HAZIRLANIŞI

pandispanyası için yumurta ve şekerimiz bembeyaz olana kadar iyice çırpıyoruz ve diğer malzemeleri sırası ile çırpıyoruz. yağlanmış kelepçeli kalıba döküp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 25-30 dkk kadar pişiriyoruz.. ve soğutuyoruz.
krema içinde bütün malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğumaya bırakıyoruz. en son 5 dakika kadar daha çırpıyoruz.
soğuyan keki 2′ye kesip arasına kremamızı sürüyoruz. (ben ara kata bol damla çikolata serptim:) ayrıca süt ile ıslattım katları)..
diğer katı da kapatıp, kalan kremamızı heryerine güzeeelce sürüyoruz..
en son kenarlarına da rulo katları özenle döşüyoruz :) üzerine de bolca bonibon serpip servis ediyoruz

noid-umutfak1.jpg


noid-umutfak2.jpg
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst