Pastamın adı Bonibonlu ceviz krokanlı pasta
Pastam için malzemelerim
6 yumurta
6kaşık şeker,6kaşık un kabartma tozu vanilya
Muhallebimiz için malzemeler 1litre süt 3kaşık un 3kaşık nişasta 1subardağı şeker 2paket vanilya 1paket kremşanti 1bardak süt
Çikolata sos için malzemeler 1buçuk bardak süt 50 gr kakao 1çaybardağı şeker 1yemek kaşığı sıvıyağ
Ceviz krokan için malzemeler 1buçuk su bardağı toz şeker 1subardağı dövülmüş ceviz pastamızın üzerini süslemek için bonibon
Pastamızın kekini yapmak için 6yumurtanın akını kabımıza alıyoruz mikserle köpürüp kar beyazı olana kadar çırpıyoruz daha sonra sarılarını ve şekeri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz daha sonra unumuzu kabartma tozunu ve vanilyamızıda ekleyip yağladığımız dikdörtgen borcam kalıbımıza döküyoruz 170 dereceye ayarladığımız fırınımızda 30 dakika pişiriyoruz
Muhallebimizi yapmak için malzemelerimizi ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz muhallebimiz pişipde soğudukdan sonra hazırladığımız kremşantiyi ekleyip iyice çırpıyoruz Çikolata sosumuzu yapmak için tenceremize sütümüzü kakaomuzu şekerimiz nişastamızı ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz pişdikden sonra 1yemek kaşığı sıvıyağımızı ekleyip karıştırıyoruz
Cevizli krokanımızı yapmak için tencereye şekerimizi koyuyoruz karemel kıvamına gelinceye kadar pişirip içine cevizlerimizi ekliyoruz daha sonra aleminyon folyonun üzerine soğuması için döküyoruz malzemelerimiz hazır oldukdan sonra pasta kekeimizi ikiye bölüyoruz ilk katına muhallebimizin birazını döküyoruz üzerine cevizli krokanımızdan ekleyip üzerini çikolata sosoumuzla kaplıyoruz daha sonra kekeimizin diğer katıyla üzerini kapatıyoruz kalan muhallebimizle pastamızın üzerini kapladıkdan sonra bonibonlarımızla süslüyoruz çikolata sosumuzlada süsleme yapıp afiyetle yiyoruz.Afiyet olsun
Pastam için malzemelerim
6 yumurta
6kaşık şeker,6kaşık un kabartma tozu vanilya
Muhallebimiz için malzemeler 1litre süt 3kaşık un 3kaşık nişasta 1subardağı şeker 2paket vanilya 1paket kremşanti 1bardak süt
Çikolata sos için malzemeler 1buçuk bardak süt 50 gr kakao 1çaybardağı şeker 1yemek kaşığı sıvıyağ
Ceviz krokan için malzemeler 1buçuk su bardağı toz şeker 1subardağı dövülmüş ceviz pastamızın üzerini süslemek için bonibon
Pastamızın kekini yapmak için 6yumurtanın akını kabımıza alıyoruz mikserle köpürüp kar beyazı olana kadar çırpıyoruz daha sonra sarılarını ve şekeri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz daha sonra unumuzu kabartma tozunu ve vanilyamızıda ekleyip yağladığımız dikdörtgen borcam kalıbımıza döküyoruz 170 dereceye ayarladığımız fırınımızda 30 dakika pişiriyoruz
Muhallebimizi yapmak için malzemelerimizi ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz muhallebimiz pişipde soğudukdan sonra hazırladığımız kremşantiyi ekleyip iyice çırpıyoruz Çikolata sosumuzu yapmak için tenceremize sütümüzü kakaomuzu şekerimiz nişastamızı ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz pişdikden sonra 1yemek kaşığı sıvıyağımızı ekleyip karıştırıyoruz
Cevizli krokanımızı yapmak için tencereye şekerimizi koyuyoruz karemel kıvamına gelinceye kadar pişirip içine cevizlerimizi ekliyoruz daha sonra aleminyon folyonun üzerine soğuması için döküyoruz malzemelerimiz hazır oldukdan sonra pasta kekeimizi ikiye bölüyoruz ilk katına muhallebimizin birazını döküyoruz üzerine cevizli krokanımızdan ekleyip üzerini çikolata sosoumuzla kaplıyoruz daha sonra kekeimizin diğer katıyla üzerini kapatıyoruz kalan muhallebimizle pastamızın üzerini kapladıkdan sonra bonibonlarımızla süslüyoruz çikolata sosumuzlada süsleme yapıp afiyetle yiyoruz.Afiyet olsun