Bonibonlu yaşpastam

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Pastamın adı Bonibonlu ceviz krokanlı pasta

Pastam için malzemelerim

6 yumurta
6kaşık şeker,6kaşık un kabartma tozu vanilya

Muhallebimiz için malzemeler 1litre süt 3kaşık un 3kaşık nişasta 1subardağı şeker 2paket vanilya 1paket kremşanti 1bardak süt

Çikolata sos için malzemeler 1buçuk bardak süt 50 gr kakao 1çaybardağı şeker 1yemek kaşığı sıvıyağ
Ceviz krokan için malzemeler 1buçuk su bardağı toz şeker 1subardağı dövülmüş ceviz pastamızın üzerini süslemek için bonibon

Pastamızın kekini yapmak için 6yumurtanın akını kabımıza alıyoruz mikserle köpürüp kar beyazı olana kadar çırpıyoruz daha sonra sarılarını ve şekeri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz daha sonra unumuzu kabartma tozunu ve vanilyamızıda ekleyip yağladığımız dikdörtgen borcam kalıbımıza döküyoruz 170 dereceye ayarladığımız fırınımızda 30 dakika pişiriyoruz
Muhallebimizi yapmak için malzemelerimizi ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz muhallebimiz pişipde soğudukdan sonra hazırladığımız kremşantiyi ekleyip iyice çırpıyoruz Çikolata sosumuzu yapmak için tenceremize sütümüzü kakaomuzu şekerimiz nişastamızı ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz pişdikden sonra 1yemek kaşığı sıvıyağımızı ekleyip karıştırıyoruz

Cevizli krokanımızı yapmak için tencereye şekerimizi koyuyoruz karemel kıvamına gelinceye kadar pişirip içine cevizlerimizi ekliyoruz daha sonra aleminyon folyonun üzerine soğuması için döküyoruz malzemelerimiz hazır oldukdan sonra pasta kekeimizi ikiye bölüyoruz ilk katına muhallebimizin birazını döküyoruz üzerine cevizli krokanımızdan ekleyip üzerini çikolata sosoumuzla kaplıyoruz daha sonra kekeimizin diğer katıyla üzerini kapatıyoruz kalan muhallebimizle pastamızın üzerini kapladıkdan sonra bonibonlarımızla süslüyoruz çikolata sosumuzlada süsleme yapıp afiyetle yiyoruz.Afiyet olsun

gu4qu.jpg


gu4rx.jpg


gu4s7.jpg


gu4st.jpg


gu4tp.jpg


gu4tw.jpg


gu4u7.jpg


gu4uk.jpg
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Teşekkür ederim canım sana bir fikir vereyim ohalde canım pastanı yuvarlak yap ve hertarafını bonibonla süsle daha güzel görüntü oluyor öyle çocukalr için doğumgünü pastası olarak harika bir fikir olur canım değilmi:panter::panter:
 

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.679
Tepki
53.778
Puan
113
Yaş
33
Konum
kocaeli
Sılama bak hele nelerde biliyor hamarat mutfak perisi
Ellerine sağlık bacım süper olmus
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Birbirinden güzel yorumlarınız için teşekkür ederim kızlar :hediye::hediye::hediye:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst