Börek Çorbası-Resimli

Tepki
41
borekcorbate0.jpg

MALZEMELER
250 gr az yağlı kıyma
500 gr kemikli et
2 su bardağı un
2 su bardağı süzme yoğurt
1 adet yumurta
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
½ çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Nohutu geceden ıslatın. Soğanı yemeklik doğrayın,1 kaşık tereyağında pembeleştirin. Kıymayı ilave ederek kavurun. Başka bir kapta un ve tuzu karıştırıp ortasını çukurlaştırın. Kavrulmuş kıymayı ekleyip biraz su ile sert bir hamur yapın. Hamuru merdane ile açın ancak çok ince olmamalı. Üçgen şeklinde katlandığında bir nohut büyüklüğünde olacak şekilde küçük kareler kesin. Tepsiye alın ve yaklaşık 6-6,5 saat kurumaya bırakın. Geceden ıslattığınız nohuta eti ekleyerek iyice pişirin. Hazırladığınız hamurları ekleyip 10-15 dakika daha kaynatın. Başka bir kabın içinde süzme yoğurdu bir bardak su, tuz ve yumurta ile çırpın. 2 dakika kadar kaynattıktan sonra diğer tarafta pişmiş olan çorbaya ilave edin. Çok az yağda salça ve naneyi ezin. Yemeğin üzerine karabiberle birlikte gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.396
Bu tarifi hiç denedinmi canım benim merka ettiğim hamur gibi dağılmıyormu?
Tadı nasıl oluyor çünkü değişik bir tarif gibi geldi bana..

OP
CanDost
Tepki
41
Bu tarifi hiç denedinmi canım benim merka ettiğim hamur gibi dağılmıyormu?
Tadı nasıl oluyor çünkü değişik bir tarif gibi geldi bana..

Bunu denerken herzamanki gibi değişiklik yaptım ben eti çıkardım aradan et suyu kullandım..Ama özelliği o etin olması tabiki benim yaptığım oldukça güzeldi ..Aklında olsun bu tarz çorbalar yaparken mesela dolma için kaldı hemen yoğurt çorbasına döndürürüm et suyu vs eklerim herkez bayılır denemeni tavsiye ederim birtanem :cicek:

niha55

Daimi Üye
Tepki
1.156
bizde kesme çorbası vardır ona benziyo sadece nohut yok bizimkinde ama güzele benziyo teşekkürler paylaşımın için

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar