Boşnak böreği

Rüya

Daimi Üye
Katılım
12 Temmuz 2008
Mesajlar
1.413
Tepki
1.128
Puan
113
Konum
<<İstanbul>>
bosnak-

Malzemeler :

* 5 su b.un
* 1 çay b.sıvıyağ
* tuz
* su

İç harcı için:

* beyaz peynir
* maydonoz

Üzeri için:

* 1 yumurta

Hazırlanışı :

5 su b. un karıştırma kabına alınır. Üzerine tuz, su ve sıvıyağ alınarak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır.Hazırlanan hamur 5 bezeye ayrılarak açılabildiği kadar açılır. Daha sonra üzerine sıvıyağ gezdirilerek biraz da elle açılır. Daha sonra maydanoz ve peynir ile iç harç hazırlanır. Hazırlanan harç hamura yayıldıktan sonra bir ucundan
kıvırmaya başlanarak sarılır. Bütün hamurlar için aynı işlem tekrarlanır ve dolama börek gibi yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sürülerek 170 derecede pişirilir. :catalbicak:
 

derin deniz

Daimi Üye
Katılım
2 Aralık 2008
Mesajlar
357
Tepki
405
Puan
63
Yaş
68
Konum
istanbul
yukardaki tarife ilave püf noktası
bezeleri önce tatlı tabagı kadar acın üzerini yaglayın tüm bezelere aynı islemi uygulayın
biraz bekleyin sonra bir yaglı kagıt yada temiz bir örtü üzerinde ellerinizle her tarafından cekerek hamuru büyütün malzemeyi koyun örtüyü kullanarak rulo yapın tüm bezelere aynı islemi uygulayın bu yaglanmıs yöntemle yufka acmayı bilmeniz gerekmiyor yaglanmıs ve biraz beklemis bezelerin nasıl incecik acıldıgını göreceksiniz
 

sunay

Daimi Üye
Katılım
15 Mart 2010
Mesajlar
2.225
Tepki
2.121
Puan
113
Yaş
56
Konum
istanbul
gece gece çok acıktım ya tariflere baktıkça içim gidiyo
ellerine sağlık-hmm-hmm
 

Neriman

Daimi Üye
Katılım
31 Ağustos 2008
Mesajlar
354
Tepki
267
Puan
63
Konum
almanya
ya ben şimdi gece gece çıkıp börekçimi arayayım yoksa eksikler için marketmi..? :D
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst