Böyle bir dostunuz oldumu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Oruc

Daimi Üye
Tepki
2.380
Böyle bir dostunuz oldumu?

*Daima düşünceliydi.
*Susması konuşmasından uzun sürerdi...
*Lüzumsuz yere konuşmaz; konuştuğunda ne fazla, ne eksik söz kullanırdı... *Dünya işleri için kızmazdı. Kendi şahsı için asla öfkelenmez ve öç almazdı. Kötü söz söylemezdi...
*Affediciliği tabii idi. İntikam almazdı. Düşmanlarını sadece affetmekle kalmaz, onlara şeref ve değer de verirdi...
*Kendisini üç şeyden alıkoymuştu: Kimseyle çekişmezdi. Çok konuşmazdı. Boş şeylerle uğraşmazdı....
*Umanı umutsuzluğa düşürmezdi....
*Hoşlanmadığı birşey hakkında susardı.....
*Hiç kimseyi ne yüzüne karşı, ne de arkasından kınar ve ayıplardı. Kimsenin kusurunu araştırmazdı.....
*Kimseye hakkında hayırlı olmayan sözü söylemezdi..... *Yanında en son konuşanı ilk önce konuşan gibi dikkatle dinlerdi... .. Bir toplulukta bulunduğu zaman birşeye gülerlerse, o da güler; birşeye hayret ederlerse, o da onlara uyarak hayret ederdi.......
*Gerçeğe aykırı övgüyü kabul etmezdi. Her zaman ağırbaşlıydı.....
*Konuşurken çevresindekileri adeta kuşatırdı. Kelimeleri parıldayan inci dizileri gibi tatlı ve berraktı....... *Yürürken beraberindekilerin gerisinde yürürdü; ayaklarını yerden canlıca kaldırır, iki yanına salınmaz, adımlarını geniş atar, yüksek bir yerden iner gibi öne doğru eğilir, vakar ve sükunetle rahatça yürürdü.....
*Kapısına yardım için gelen kimseyi geri çevirmezdi. Bir gün kendisinden yaşça küçük bir dostunun omuzlarından tutarak şöyle demişti:
"Sen dünyada garip bir kimse yahut bir yolcu gibi ol!"
*Her zaman hüzünlü ve mütebessim bir haletle dururdu. Adet üzere sarfedilen hiçbir kötü sözü ağzına almamıştı.....
*Sıkıntılı hallerinde kabalaşmaz, bağırmazdı.....
*Fakirlerle birlikte yerdi; öyle ki onlardan ayırt edilemezdi. Önüne ne konulursa yerdi.....
*Sade kıyafetler giyer, gösterişten hoşlanmazdı.....
*Konuşurken yüzünü başka tarafa çevirmez, bulunduğu mecliste ayrıcalıklı bir yere oturmazdı.......
*Sabahları evinden çıkarken şöyle söylerdi:
"İlahî doğru yoldan sapmaktan ve saptırılmaktan, kanmaktan ve kandırılmaktan, haksızlık etmekten ve haksızlığa uğramaktan, saygısızlık etmekten ve saygısızlık edilmekten sana sığınırım......"

Sıradan değildi; ama sıradan insanlar gibi yaşardı........
O, Hz. Peygamberdi (aleyhissalâtü vesselâm)............

iReM

Daimi Üye
Tepki
539
Böyle bir dost bulunur mu cihanda? Peygamber gibi bir dost varmıdır bir yerlerde...
Onun gibi olmaz,olunmaz...
Rabbim onun şefaatine nail eylesin... (amin)

palmiye

Daimi Üye
Tepki
498
:cicikadin:gerçek dost nasıl bulur biliyormusunuz kendinden eger sen nasıl o insana davranıyosan karşilıgıda gelir...

peri_kizi

Daimi Üye
Tepki
292
insanlarin kalplerini kotu dusunceler tutsak etmis........
sen istedigin kadar iyi niyetli ol, o sekilde davran... karsindaki kotu ise olay bitmistir, cunku senide kendisi gibi sanmaktadir...
ben hayatimda karsilasabilecegim en kotu insanla karsilastim, hemde teyzem oluyordu o kisi, bu konuyu yeni uyemiz inci de cok iyi biliyor...
o kiskanc 3 cocuk annesi kadin, hepimizi hayrete dusurdu, hem yaptiklari ile, hemde kotu dusunceleri ile.....sonuc; beni ve ablesini kaybetti !!!
evliligimde , esimde, malimda, mulkumde, yasadigim yerlerde, kullandigim esyalarimda, herseyimde ama herseyimde gozu oldugunu ogrendigim o gece, kizimin duzenini bozmaya calisaninda onun oldugunu ogrendigim an, yemin ediyorum uyuyamadim, katil olabilecegim aklima geliyordu, esim beni sakinlestiriyordu ki gozum cok karadir, isin icine taptigim kizim girince adam tanimam!!! ve annemle paylasmadigim ozellerimi ona anlatirdim ki birgun nerden bilebilirdimk; 38 yasindaki bi kadinin bana fena kazik atabilecegini.... Allah buyuk!!! sadece unuttum diyelim, intikamimi pis alirdim ama ALLAH in adeletine guvenirim.....
kimseye guvenmeyin, canim dersiniz canin ciksin derler !!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar