Boza Tatlısı
10 kişilik
Boza köpüğü için :500 ml. boza , 200 ml. krema
Leblebi helvası için : 500 gr.leblebi unu , 500 gr. tereyağ , 500 gr. şeker , 1 ml su
Boza dondurması için : 1 ml boza , 4 yumurta sarısı , 200 ml süt , 100 gr. şeker
Leblebi ekmeği : 540 gr. yumurta beyazı , 600 gr. şeker , 750 gr. un , 900 gr. leblebi unu, tuz
Yapılışı
1. Krema ve bozayı mikserde köpürtün.
2.Tereyağını eritin.Leblebi ununu ekleyip 5-6 dak. karıştırarark kavurun.Şeker ve suyu ilave edin.Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.
3.Dondurma için geniş bir kaba boza,süt,yumurta sarıları ve şekeri alıp iyice çırpın üzerini kapatıp dondurucuda bekletin.
4.Leblebi ekmeği için tüm malzemeyi yoğurun 170 derecelik fırında 30 dakika pişirin soğuyunca istediğiniz şekilde kesin (bıçak yada kurbiye kalıbı ile)
5.Leblebi ekmeğinin üzerine helvayı sürün bütün leblebi koyun sonra boza köpüğü koyun tekrar ekmek tekrar helva koyup sandviç haline getirin en üste boza kopüğüdökün isteğe göre üzerine leblebi unu veya tarçın serpebilirsiniz.
Alıntıdır...