Boza Tatlısı

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.323
Tepki
83.920
Puan
113
Konum
İstanbul
attachment.php


Boza Tatlısı
10 kişilik

Boza köpüğü için :500 ml. boza , 200 ml. krema

Leblebi helvası için : 500 gr.leblebi unu , 500 gr. tereyağ , 500 gr. şeker , 1 ml su

Boza dondurması için : 1 ml boza , 4 yumurta sarısı , 200 ml süt , 100 gr. şeker

Leblebi ekmeği : 540 gr. yumurta beyazı , 600 gr. şeker , 750 gr. un , 900 gr. leblebi unu, tuz

Yapılışı

1. Krema ve bozayı mikserde köpürtün.

2.Tereyağını eritin.Leblebi ununu ekleyip 5-6 dak. karıştırarark kavurun.Şeker ve suyu ilave edin.Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.

3.Dondurma için geniş bir kaba boza,süt,yumurta sarıları ve şekeri alıp iyice çırpın üzerini kapatıp dondurucuda bekletin.

4.Leblebi ekmeği için tüm malzemeyi yoğurun 170 derecelik fırında 30 dakika pişirin soğuyunca istediğiniz şekilde kesin (bıçak yada kurbiye kalıbı ile)

5.Leblebi ekmeğinin üzerine helvayı sürün bütün leblebi koyun sonra boza köpüğü koyun tekrar ekmek tekrar helva koyup sandviç haline getirin en üste boza kopüğüdökün isteğe göre üzerine leblebi unu veya tarçın serpebilirsiniz.

Alıntıdır...
 

Ekli dosyalar

  • 454 002.jpg
    454 002.jpg
    68,1 KB · Görüntüleme: 49

günce

Daimi Üye
Katılım
21 Ocak 2011
Mesajlar
473
Tepki
658
Puan
93
Konum
izmir
Bozayı severim...
Bayanlara çok faydalı bir içecek...:lilav:
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.323
Tepki
83.920
Puan
113
Konum
İstanbul
Ben fazla ekşimemişse içebiliyorum ama çok ekşiyse sevmiyorum bozayı...

Bu tarifide bir şef yapmış malzemelerden anlaşılacağı üzere bayağı bol kepçe maşallah :panter:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst