Brüksel Lahanası Çorbası

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.396
Puan
113
Brüksel Lahanası Çorbası

Tencereye 1 tatlı kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağı koyun. Soğanı küçük küçük doğrayıp kızdırılmış yağa ilave edin. Soğanlar renk değiştirdiğinde, küçük kareler halinde doğradığınız havuç ve patatesleri ekleyin. 2 dakika daha ağır ateşte kavurun. Brüksel lahanalarının her birini 4 parçaya bölüp tencereye aktarın. Diğer yanda 6 su bardağı suyu, 1 adet tavuk suyu tabletini ve küçük küçük doğradığımız sarmısakları karıştırın. Ve tuz, karabiber ile birlikte tencereye ekleyin. Çorbayı ateşten almadan 10 dakika önce ayrı bir kapta karıştırdığınız 1 adet yumurtanın sarısı ve 1 yemek kaşığı limonsuyunu tencereye yavaş yavaş ilave edin. 10 dakika daha kaynatın. Kaselere aktararak servis yapın…
6
kişilik

45 dakika

Almanya


Malzemeler

150 gr brüksel lahanası
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 soğan
1 havuç
1 patates
6 su bardağı su
3 diş sarmısak
1 yumurta sarısı
1 limon suyu
Tuz, karabiber
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst