Bruschetta-resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


Malzemeler

Çavdarlı ekmek
Mozarella peyniri
Taze fesleğen
Domates
Sarımsak
Zeytinyağı
Kuru kekik

Küçük bir sos tenceresine bir miktar (1/2 çay bardağı kadar) zeytinyağı koyun, kabuklarıyla birlikte sarımsak dişlerini içine atın. Tencereyi ocağa koyun, birkaç dakika çevirerek sarımsakların pişmesini sağlayın. Soğuduktan sonra sarımsakların kabuklarını soyun küçük bir bardağın içine koyun, zeytinyağını da üzerine dökün ve bir süre bekletin.

2414586016_6c60449a37_m.jpg
2414586176_16ef50be73_m.jpg
2414586380_a9bfa8b400_m.jpg
2414586642_cf1ac8b48f_m.jpg


Fırında ekmeklerin iki yüzünü de hafif kızartın. Üzerlerine sarımsaklı yağdan sürün. Sarımsakları ezerek yada dilimleyerek ekmeğin üzerine dizin. Fesleğen yapraklarını, kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri ve son olarak mozerella dilimlerini dizin. Peynirin üzerine bir miktar sarımsaklı yağ ile kekik serpin ve fırında peynir eriyene kadar pişirin.

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst