incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler
Çavdarlı ekmek
Mozarella peyniri
Taze fesleğen
Domates
Sarımsak
Zeytinyağı
Kuru kekik
Küçük bir sos tenceresine bir miktar (1/2 çay bardağı kadar) zeytinyağı koyun, kabuklarıyla birlikte sarımsak dişlerini içine atın. Tencereyi ocağa koyun, birkaç dakika çevirerek sarımsakların pişmesini sağlayın. Soğuduktan sonra sarımsakların kabuklarını soyun küçük bir bardağın içine koyun, zeytinyağını da üzerine dökün ve bir süre bekletin.
Fırında ekmeklerin iki yüzünü de hafif kızartın. Üzerlerine sarımsaklı yağdan sürün. Sarımsakları ezerek yada dilimleyerek ekmeğin üzerine dizin. Fesleğen yapraklarını, kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri ve son olarak mozerella dilimlerini dizin. Peynirin üzerine bir miktar sarımsaklı yağ ile kekik serpin ve fırında peynir eriyene kadar pişirin.
ALINTI