Biyomikroskobi
Daimi Üye
Malzemeler
Yapılışı
Süt, toz şeker, irmik ve vanilya boza kıvamına gelene kadar ocakta karıştırılarak pişirilir.
Kıvama gelen tatlı ıslatılmış borcama dökülüp soğuması beklenir.
1 paket hazır jöle tarife göre hazırlanır ve bir borcamda soğumaya bırakılır.
Buzdolabında soğuttuğumuz tatlımızı artık tabağımıza alabiliriz.
Ben jöleyi küp küp kestim, isteyen bütün olarak da yapabilir.
Tatlıyı bu şekilde rulokatla süslemek de ayrı bir keyif verdi bana...
- 1 kilo süt
- 12 yemek kaşığı toz şeker
- 8 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket hazıl jöle
- Rulokat
Yapılışı
Süt, toz şeker, irmik ve vanilya boza kıvamına gelene kadar ocakta karıştırılarak pişirilir.
Kıvama gelen tatlı ıslatılmış borcama dökülüp soğuması beklenir.
1 paket hazır jöle tarife göre hazırlanır ve bir borcamda soğumaya bırakılır.
Buzdolabında soğuttuğumuz tatlımızı artık tabağımıza alabiliriz.
Ben jöleyi küp küp kestim, isteyen bütün olarak da yapabilir.
Tatlıyı bu şekilde rulokatla süslemek de ayrı bir keyif verdi bana...