Bu da Biyo'nun Sütlü İrmik Tatlısı

Biyomikroskobi

Daimi Üye
Katılım
4 Ekim 2010
Mesajlar
617
Tepki
517
Puan
93
Konum
İzmir
Malzemeler


  1. 1 kilo süt
  2. 12 yemek kaşığı toz şeker
  3. 8 yemek kaşığı irmik
  4. 1 paket vanilya
  5. 1 paket hazıl jöle
  6. Rulokat

Yapılışı

Süt, toz şeker, irmik ve vanilya boza kıvamına gelene kadar ocakta karıştırılarak pişirilir.
Kıvama gelen tatlı ıslatılmış borcama dökülüp soğuması beklenir.
1 paket hazır jöle tarife göre hazırlanır ve bir borcamda soğumaya bırakılır.

Buzdolabında soğuttuğumuz tatlımızı artık tabağımıza alabiliriz.
Ben jöleyi küp küp kestim, isteyen bütün olarak da yapabilir.
Tatlıyı bu şekilde rulokatla süslemek de ayrı bir keyif verdi bana...
 
OP
Biyomikroskobi

Biyomikroskobi

Daimi Üye
Katılım
4 Ekim 2010
Mesajlar
617
Tepki
517
Puan
93
Konum
İzmir
attachment.php
 

Ekli dosyalar

  • 65716_451918203598_681418598_5430851_3388696_n[1].jpg
    65716_451918203598_681418598_5430851_3388696_n[1].jpg
    55 KB · Görüntüleme: 122

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.486
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Ellerine sağlık canım. Gayette güzel gözüküyor :sila: Hatta bir dilim alayım ben :kahve:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst