Bu horoz anne diye ötüyor!

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
horoz-anne.jpg

Bu horoz anne diye ötüyor!

Mersin'in Silifke ilçesinde sahibinin 6 ay önce aldığı horoz, genellikle korkunca ve acıkınca "anne" diye ötüyor.

MERSİN (İHA) - Bolacalı Koyuncu Köyü'nde yaşayan Hatice Köylü ve eşi Harun Köylü tarafından 6 ay önce alınan horoz "anne" diye ötünce sahipleri tarafından büyük şaşkınlık yaşandı.

Kümesinden elle tutulup her çıkarıldığında "Anne anne" diye bağırmaya başlayan horoz, sahibi tarafından ilk önce şaşkınlıkla karşılandığı, daha sonra bu duruma alıştığı belirtildi.
6 ay önce eşi tarafından eve getirilen ve o zamandan bu yana besledikleri horozun günün birinde "anne" diye ötmeye başladığını duyduklarını dile getiren Hatice Köylü, "Genelde eşim ilgilenir bu horozla. Bir gün Anne diye seslendiğini duydum. Bize de çok ilginç geldi. Daha önce papağan haricinde hiçbir hayvanın konuştuğunu görmemiş ve duymamıştım. İnsana kıyamet kopacak mı sorusunu getiriyor. Anne diye konuşan horozumuzu köylüler merak edip gelip bakıyor bizde bu ilgiden memnunuz ama horozun neden konuştuğun hala anlayabilmiş değiliz" dedi.
Harun Köylü ise, "Gerçekten bu horoz normal zamanlarda ötüyor ama korkunca ve karnı acıkınca adeta konuşuyor. Anne diye ötmesi bizleri oldukça şaşırttı. Horozların ses taklit etme yeteneği olduğunu biliyorum. Daha önce başka horozların konuştuğu yönünde haberler okudum ama ilk kez duyuyorum. "Anne" diye bir ses algılanıyor ama tabi ki, horoz için sesin manası bu değil elbette, bir haykırma. Bir çok papağanlar öğrenemezken bu horoz konuşuyor. Bu horoz, papağandan daha kabiliyetli" şeklinde konuştu.

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.317
Gercekten öyle mi ötüyor acaba, bana kimse birsey demese nasil ötüyor bu derim. :dusun:

sunay

Daimi Üye
Tepki
2.121
gerçekten anne diyorda dikkat ettim durduk yere anne demiyor adam karnından tutunca anne diyo horoz karnından sıkıyor gibi geldi adam bana

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar