Bu ilde ramazan davulu yasaklandı

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.335

images

Giresun'da Ramazan ayı boyunca Ramazan davulu çalınması encümen kararıyla yasaklandı.

Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ersoy, Ramazan ayı boyunca sahurlarda davul çalmanın Anadolu'da bir gelenek olduğunu hatırlatarak ''Ancak vatandaşımızın özellikle bu işin ehli olmayan insanlar tarafından davul çalınması sonucu rahatsız olduklarıyla ilgili yoğun şikayetleri geldi. Biz de bu şikayetleri değerlendirdik.

Ramazan ayı boyunca davul çalma olayını yasakladık. Bu konuda encümen kararı alındı ve ayrıca meskun mahal içerisinde çalınmaması içinde emniyete bilgi verildi. Emniyet tedbirleri de alınacaktır'' diye konuştu.Ersoy, gelişen teknolojiyle birlikte insanların sahurda uyanabileceği çeşitli yöntemler olduğunu kaydetti.
Sabah

OP
Aslı Oktay

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.335
Dun gece Davulcu aklımı caldı evın ıcıne bomba dustu sandım ya cocuk korktu pencereler acık olunca kulagının dıbınde gumluyor sankı sesı :mad:

Anber

Daimi Üye
Tepki
269
Davul çalınmasa da olur. Hatta daha iyi olur.
Herkesin alarmı var telefonunu kur tamam işte

-Gizem-

Daimi Üye
Tepki
561
@Aslı Oktay haklısın. Çocuklu aileler için problem olabiliyor. Uykularından sıçrayarak uyanıp, uzun süre uyuyamıyorlar ya çok kötü bir durum gerçekten. :(

Çilekli Sakız

Genel Yönetici
Genel Yönetici
Tepki
5.840
Geceki davulcuyu yakalasam gırtlaklayacaktım insan biraz kulağa uygun çalar valla hastaydım sahura kalkmayacaktım camda açık yattım duyar duymaz yerimden fena sıçradım..Zannettim bir şeyler oluyor.:ne:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar