Bu mesaja dikkat!

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
Bu mesaja dikkat!

KONTÖR sahtekarları şimdi de Seda Sayan'ın reklamlarında oynadığı kola firmasının kampanyasını kullanarak dolandırıcılık yapmaya başladı.

Adapazarı'nda son 1 hafta içerisinde bu firmanın kampanyasına katıldıkları düşünen yaklaşık 50 kişi, dolandırıcılara binlerce kontör kaptırdı.

Adapazarı'nda çok sayıda kişi, ödül kazandıklarını düşünüp, kendilerine kısa mesaj olarak atılan ‘Danışma hattı’ yazılı numarayı aradıklarında karşılarına çıkan kişilere kimlik bilgilerini ve banka hesap numaralarını verdi, istenilen miktarlarda kontör gönderdi. Bir süre sonra dolandırıldıklarını anlayan yaklaşık 50 kişi, son bir hafta içinde polis ve Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu.

Kontör sahtekarlarınının son kurbanı Akyazı İlçesi'nde oturan Kadem Bilgin oldu. Bilgin, cep telefonuna gelen mesaj üzerine verilen GSM numarasını aradı. Karşısına çıkan kişinin firmanın adını kullanarak telefonu açtığını söyleyen Kadem Bilgin, şöyle devam etti:

“Firmanın güncel olan kampanyasına meşrubat alarak katıldığım için hiç şüphelenmedim. Karşımdaki kişi benden kişisel bilgilerimi, kimlik numaramı adresimi ve paranın yatacağı bankadaki hesap numaramı istedi. Ben de verdim. Bir süre sonra yeniden beni arayıp ödül için en yakın markete gidip bin kontör göndermemi istedi. Gönderdikten sonra bir kez daha isteyince bu kişilerin sahtekar olduğunu anladım. Tekrar telefon açtığımda bana küfür edip kapattılar.”

Kadem Bilgin, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu...

..tebessum..

Daimi Üye
Tepki
2.391
Allah korusun yaa bu sahtekarlardan benim başımada şöyle birşey gelmişti eve telefon geldi oğlum açmış ona yaşını ve benim adımı soyadımı sormuş oda söylemiş bana verdi efendim dediğimde bana emniyetten aradığını ev telefonuyla ilgili bir şikayet olduğunu bana cep numaramı ve kimlik bilgilerimi hemen vermem gerektiğini söyledi bende onun kim olduğunu bilmedğimi ve veremiyeceğimi söyledim bana kızarak madem öyle başlatıyom şikayeti dedi bende ev telefonu biliyosun madem , cep ve benim bilgilerime ihtiyacın yok buyur ne yapıcaksan dedim ve kapattım..

Ee arkasından hiçbirşeyde gelmedi sanırım şu ceplere mesaj gelmişti ya emniyetten deyipte bilgileri alıyorlar diye öyle bir şeydi heralde..

çok dikktlı olmak gerekiyor galiba saol canım paylaşımın içinde gözlerimizi dört açıcaz..
:sok

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.485
Allah korusun yaa bu sahtekarlardan benim başımada şöyle birşey gelmişti eve telefon geldi oğlum açmış ona yaşını ve benim adımı soyadımı sormuş oda söylemiş bana verdi efendim dediğimde bana emniyetten aradığını ev telefonuyla ilgili bir şikayet olduğunu bana cep numaramı ve kimlik bilgilerimi hemen vermem gerektiğini söyledi bende onun kim olduğunu bilmedğimi ve veremiyeceğimi söyledim bana kızarak madem öyle başlatıyom şikayeti dedi bende ev telefonu biliyosun madem , cep ve benim bilgilerime ihtiyacın yok buyur ne yapıcaksan dedim ve kapattım..

Ee arkasından hiçbirşeyde gelmedi sanırım şu ceplere mesaj gelmişti ya emniyetten deyipte bilgileri alıyorlar diye öyle bir şeydi heralde..

çok dikktlı olmak gerekiyor galiba saol canım paylaşımın içinde gözlerimizi dört açıcaz..
:sok

:sok Canım çok şaşırdım ya. Nasıl insanlardır böyle. Allah cezalarını versin yani.

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
valla tebessüm görünüşe göre ciddi bi tehlike atlatmışşın kim bilir ne yapacaklardı dikkatli olmamız lazım bu konuda

tatlıpozan

Daimi Üye
Tepki
3.215

Bence de dikkatli olmak lazım.
Bir keresinde ev telefonumuz çaldı.
Maliye bakanlığından arıyoruz ödenmemiş borcunuz var dedi.
Ne borcu nerden çıktı falan sordum.
Burda sizin numaranız var dedi.
Numara doğru ama her arayana para mı ödiycem ne borcuymuş diye sert çıktım
Meğer bizim numarayaı kullanan önceki bir iş yerininmiş borç.Biz numarayı yeni almıştık.
Ben bayaa terslemiştim sabah sabah uykumdan uyandırıp bu saatte borç diyorsunuz önce isim sorun dedim:kizdim::kizdim::kizdim:

Bu kez aldatmaca yoktu ama ben korkufilmi gibiydim oh olsun.
Telefonda konuşmayı öğrensnler:telefon::telefon:

Bilgiler için teşekkürler.Gerçekten gözümüzü dört açmalıyız.:)

Es_se

Daimi Üye
Tepki
22.496
bu konuda cok dıkatlıyım oyle her aramaya hermesaja cevap verılmez yurt dısı aramalar oluyo actıgınzıda sızn hatınız uzerınden tum dunyayı arıyolar cok dıkkatlı olmak lazım

gülbin

Daimi Üye
Tepki
2.180
aynı mesajdan anneme de geldi..10 bin tl ödül kazandınız diye..altta bi numara vardı..merkez numarası diye yazıodu..benim haberim yoktu bunlardan..anne dedim sen bi çekilişe katıldınmı..yok dedi o zaman dedim bular dolandırıcı..hemen netten yazdım baktım bu dolandırıcı haberi çıktı..allah korusun millet yazık kanmış hep..

tatlıpozan

Daimi Üye
Tepki
3.215

Ya kızlar yazmadan edemiycem.
Şimdi bana bir mesaj geldi.100 KONTÖR Kazanmış mışım.
Turkcell özel müşteri temsilcim beni gün içinde arıycakmış..
:telefon::telefon:
Bu aldatmaca da olsa gerçek de olsa almıycam.
Bu ülkede kimse kimseye bedava günahını bile vermez.

Ararsa "Annem tanımadıklarından bişey alma dedi" dicem :hihh:
:gul::gul::gul:

Benim özel müşteri temsilcim olduğunu da bilmiyordum.:kizdim:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar